OE1. Transversalitat dels serveis al llarg del cicle vital
PE1. Coordinació interna dels projectes dels diferents àmbits (sanitari, social i docent).
Reorientar els processos assistencials definint projectes comuns, amb participació dels diferents serveis, en funció de les etapes vitals de les persones des d'una perspectiva transversal, integradora i integral.


OE2. Definir i donar a conèixer els criteris de gestió comuns aplicables a tota la Xarxa
PE1. Desenvolupament i implementació de criteris i circuits d'actuació comuns.
Definir criteris i circuits d'actuació comuns per a tota l'organització que unifiquin les actuacions dels diferents serveis.

 

OE3. Atenció social i sanitària integrada i atenció comunitària
PE1. Fomentar el model d'interacció entre l'atenció primària i comunitària d'atenció a la salut i l'atenció primària dels serveis socials bàsics.
Promoure l'atenció comunitària en els equips d'atenció primària i participació activa en les xarxes territorials, a definir pel govern de la Generalitat, en el marc de la propera Agència d'Atenció Integrada Social i Sanitària.

PE2. Discapacitat i salut.
Mitigar des de la primera infància les barreres d'accés a l'assistència sanitària de manera igualitària per a les persones en risc o situació de dependència i discapacitat o fragilitat i amb malalties minoritàries.

PE3. Inclusió social i treball.
Promocionar l'accés de les persones amb risc d'exclusió social al món laboral amb condicions dignes i igualitàries.

PE4. Desplegar l'atenció domiciliària integrada.
Augmentar la cartera de serveis de l'atenció domiciliària promovent una transició efectiva cap a la desinstitucionalització residencial i també evitant hospitalitzacions innecessàries. Integrar i definir noves propostes associades al Servei d'atenció a domicili, tant sanitàries com de serveis bàsics (alimentació, bugaderia, etc.) per mantenir i millorar la qualitat de vida, l'apoderament i l'autonomia personal.

PE5. Atenció a la fragilitat i la cronicitat.
Potenciar l'atenció a la fragilitat i cronicitat establint programes de seguiment en les diferents etapes vitals, posicionant l'atenció primària com a referent, amb la coordinació de la resta d'àmbits i des d'una perspectiva integral i integradora.

PE6. Promoció de la salut i el benestar dels ciutadans.
Reduir les desigualtats en salut, potenciant la promoció de la salut de les persones en totes les etapes de la vida, fent èmfasis en els col·lectius en situació de vulnerabilitat i introduint la perspectiva de gènere.

PE7. Integració del servei de salut mental i addiccions.
Integrar el servei de salut mental com a servei de la Xarxa, definint les línies d'actuacions prioritàries pels diferents col·lectius i etapes de cicle vida.

PE8. Model d'atenció en residències.
Consolidar i promoure el model d'atenció sanitària integrada de Xarxa en les residències.

 

OE4. Gestió del coneixement a la Xarxa
PE1. Model de transferència de coneixement i relleu generacional.
Implementació d'un model de gestió del coneixement basat en el traspàs de coneixement de les persones amb més expertesa a la resta de professionals, per exemple amb models de mentors.

PE2. Millora dels mecanismes d'intercanvi d'informació (intranet, etc.).
Implementar sistemes d'informació que ens permetin compartir el coneixement intern entre tots els professionals de la Xarxa, començant per la intranet, unificant canals de comunicació, plataformes per gestionar la informació i el seu intercanvi.

 

OE5. Afegir valor als serveis transversals de suport
PE1. Coordinació d'actuacions entre serveis assistencials i serveis transversals.
Millorar la coordinació d'actuacions entre els serveis assistencials i els serveis transversals, per millorar la seva eficiència, per exemple sistema de captació de necessitats, seguiment de sol·licituds, retroalimentació, criteris de priorització, planificació, etc.

PE2. Empoderament dels serveis transversals en les seves àrees d'expertesa.
Facilitar la presa de decisions per part dels responsables dels serveis transversals sobre les seves àrees de gestió, adquirint més autonomia i poder de decisió, que faciliti una gestió més àgil i eficient.

 

OE6. Governança de la Xarxa dins del marc de la llei d'economia social
PE1. Redacció del llibre blanc de la governança de la Xarxa.
Establir unes directrius internes sobre el nomenament dels patrons, l'organigrama de la Xarxa, l'estructura, les competències dels diversos òrgans, la participació dels usuaris, etc.

 

OE7. Compromís amb la cogovernança
PE1. Ampliar el nombre de col·laboracions estables i corresponsables amb les entitats del territori per a la millor atenció a la persona.
Enfortir els vincles, la participació i la presència en les entitats on la Xarxa participa de forma col·laborativa (Fundació Bona Nit i Fundació Tutelar de les comarques de Tarragona) i estudiar noves aliances en el territori en àmbits on la Xarxa pugui esdevenir un canalitzador d'ajuda (exclusió social, pobresa, sense llar, addicions, suïcidi...).

PE2. Ampliar el nombre de col·laboracions puntuals i corresponsables amb les entitats del territori per a la millor atenció a la persona.

 

 

<<Tornar a Pla Estratègic 2022 · 2026