NOTÍCIES

Maig 2021 | El pavelló Joan Ortoll de Calafell, punt de vacunació intermedi de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

La gestió de la vacunació en aquest centre la realitza la Xarxa Sanitària Santa Tecla i des del mes de març s'han administrat 6.494 vacunes.

El Punt de Vacunació Intermedi situat al pavelló Joan Ortoll de Calafell consta de 5 zones diferenciades: recepció i admissió de pacients, situats al vestíbul principal; punt de vacunació amb 8 espais -6 punts d'administració de vacunes, 1 punt de càrrega de vacunes i 1 box d'observació-, espai d'espera postvacuna amb una capacitat per a 60 cadires, espai de serveis i espai d'emmagatzematge de vacunes..

 

Més informació a noticiestgn.cat

 

Març 2021 | Art urbà amb propòsit de la mà de la Fundació Estela i la Fundació Casa Sant Josep

L'activitat inclusiva ha servit per tornar a retrobar-se amb el carrer després d'un any de confinament.

Usuaris del Taller Ocupacional de la Fundació Estela per la Discapacitat i del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, totes dues entitats adherides a la Xarxa de Santa Tecla, han participat aquest dimarts en un projecte d'art urbà liderat per l'artista tarragoní Pere GraFe al carrer Sant Agustí de Tarragona.

Després d'un seguit de tallers impartits per l'artista tant a la Casa Sant Josep com a la Fundació Estela, aquest dimecres els membres d'Estela (matí) i de la Casa Sant Josep (tarda) han culminat la seva formació en art urbà dibuixant un mural en les persianes d'un local ubicat en els baixos de l'Hospital de Santa Tecla, al carrer Sant Agustí.

 

Més informació a noticiestgn.cat

 

Febrer 2021 | La Xarxa de Santa Tecla presenta diversos projectes sanitaris i socials als fons europeus Next Generation EU

Entre ells hi ha l'ampliació de l'Hospital del Vendrell, la construcció de la nova Residència de la Fundació La Muntanyeta, la recuperació de l'edifici Caputxins de Tarragona i la creació d'una nova Llar Residència per a la Fundació Estela.

La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, la Fundació Estela i la Fundació La Muntanyeta, totes adherides a la Xarxa de Santa Tecla, han presentat un seguit de projectes per rebre fons europeus Next Generation EU, impulsats per la Unió Europea per reactivar l'economia productiva dels estats membres per recuperar-se dels efectes de la crisi de la COVID-19.

Els projectes presentats pels canals reglamentaris indicats per la UE se-rien executables en el termini 2021-25 i serien beneficiosos per al territori tant en l'àmbit sanitari com social.

 

Més informació a noticiestgn.cat

 

Desembre 2020 | L'Hospital de Santa Tecla il·lumina la façana coincidint amb el 850è aniversari dels seus orígens a Tarragona

Enllumenat amb tecnologia de baix consum que permetrà el centre i la ciutadania commemorar simbòlicament dies internacionals i festius al llarg de tot l'any

La façana de l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla s'il·luminarà totes les nits a partir d'ara, coincidint amb l'inici de les festes de Nadal i l'arribada del 2021, any en què el centre assistencial commemorarà el 850è aniversari dels seus orígens a la ciutat com a antic Hospital de la Seu, datat en documents històrics des de l'any 1171.

L'enllumenat ornamental, que es mantindrà tot l'any, posarà en relleu el valor patrimonial de l'edifici històric de la Rambla Vella, seu de l'hospital des de finals del segle XVI, i ajudarà a augmentar la visibilitat i la seguretat en un dels principals carrers de la capital tarragonina, on es registra un important volum de trànsit, afluència de vianants i una constant entrada i sortida de vehicles d'emergències sanitàries.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Desembre 2020 | Aquest Nadal ens posem la gorra d'Afanoc

Destinem el pressupost dels seus aperitius de Nadal, cancel·lats per la COVID-19, a la compra de 3.100 gorres solidàries d'AFANOC

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla distribuirà un total de 3.100 gorres solidàries de la delegació tarragonina d'AFANOC entre els seus professionals aquest Nadal. L'acció respon a la voluntat de la Xarxa de Santa Tecla de fer costat a les associacions de la zona que, com la delegació tarragonina d'AFANOC, han hagut de cancel·lar o ajornar les activitats adreçades a l'obtenció de fons per fer viable la seva activitat a causa de la covid-19.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Desembre 2020 | L'Ajuntament de Cambrils adjudica el Servei d'Atenció Domiciliària a la Xarxa de Santa Tecla

El servei inclou millores en la cobertura del servei per a les persones usuàries i en la qualitat d'atenció

L'Ajuntament de Cambrils ha signat un nou contracte del Servei d'Atenció a Domicili (SAD) amb la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla que reforçarà aquesta prestació assistencial i psicosocial per a persones amb grau de dependència o en situació de vulnerabilitat.

La Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla forma part de l'agrupació sense ànim de lucre de la Xarxa de Santa Tecla, organització amb una llarga experiència en la gestió de serveis d'atenció a domicili municipals a les ciutats de Tarragona, El Vendrell i al conjunt de la comarca del Baix Penedès. En l'actualitat la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla dona suport a més de 1.200 usuaris i usuàries de les comarques tarragonines amb més de 165.000 hores anuals de servei gràcies a un equip professional integrat per més de 150 treballadors/es familiars.

El nou contracte, d'una durada de dos anys prorrogables fins a dos anys més, inclou millores en la cobertura del servei per a les persones usuàries i en la qualitat d'atenció, amb la incorporació del model d'atenció integral i centrat en la persona, i l'obertura d'un local a Cambrils que serà un espai de referència per a la coordinació tècnica.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Desembre 2020 | Espelmes artesanals de la Fundació Estela guarneixen els Mercats de Tarragona per Nadal

El servei inclou millores en la cobertura del servei per a les persones usuàries i en la qualitat d'atenció

Per segon any consecutiu els usuaris i usuàries del Taller Ocupacional de la Fundació Estela col·laboren en la decoració nadalenca dels Mercats de Tarragona. Unes 60 espelmes de fusta artesanals guarniran durant les properes setmanes el Mercat Central i el Mercat de Torreforta.

Unes 70 persones d'entre 22 i 65 del Servei de Teràpia Ocupacional de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa Santa Tecla, han estat les encarregades d'elaborar les espelmes. Han estat alguns d'aquests usuaris els qui han lliurat les peces als paradistes del Mercat Central i del Mercat de Torreforta, coincidint avui 3 de desembre amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat.

El president dels Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha manifestat que "és una de les iniciatives que s'emmarquen amb el compromís social de l'empresa de mercats, una aposta que hem enfortit en el darrer any gràcies a la col·laboració i a la solidaritat de totes i tots els treballadors, dels paradistes i dels marxants. Participar de manera activa en projectes socials és una de les nostres prioritats i és molt important per nosaltres tornar a col·laborar, per segon any consecutiu, amb la Fundació Estela en la decoració nadalenca dels mercats municipals".

L'actual context provocat per la Covid-19 va obligar a crear grups bombolla al taller durant el procés de fabricació i a tractar els materials utilitzats amb els corresponents protocols d'aïllament temporal i seguretat. Les espelmes van començar-se a construir a principis del passat mes d'octubre i a partir d'avui ja es poden gaudir als Mercats de la ciutat.

 

Novembre 2020 | Culminat el projecte de renovació de tots els equipaments del Servei de Diagnòstic per la Imatge de la Xarxa de Santa Tecla

En els darrers 3 anys s'han incorporat fins a 16 nous equipaments

El passat mes d'octubre la Xarxa de Santa Tecla va culminar la renovació de tots els equipaments del Servei de Diagnòstic per la Imatge, un projecte que es va encetar l'any 2017 de la mà de SIEMENS HEALTHINEERS i que ha permès incorporar fins a 16 nous equipaments (dos dels quals mamògrafs procedents d'una donació) distribuïts entre l'Hospital de Santa Tecla, l'Hospital del Vendrell i el complex de Santa tecla llevant.

Entre els nous equipaments adquirits hi ha quatre sales de rajos X (dues a l'Hospital del Vendrell, una a llevant i una a l'Hospital de Santa tecla); dos tC (un a Santa tecla llevant i l'altre a l'Hospital de Santa tecla); 1 ressonància Magnètica, 1 Telecomandament, a més d'arcs quirúrgics i arcs quirúrgics per a traumatologia.
 
El doctor albert anguera, coordinador del Servei de Diagnòstic per la Imatge, destaca que «l'acció ha donat resposta a la necessitat global de renovar i millorar els equipaments del ser-vei, des dels més bàsics fins als més sofisticats, per tal d'actualitzar la tecnologia i ampliar la nostra cartera de serveis». tot aquest pa-quet permet millorar l'atenció als pacients amb una reducció de radiació, millores tecnològiques i precisió diagnòstica.

 

Novembre 2020 | La Fundació La Muntanyeta s'adhereix a la Xarxa de Santa Tecla

Francesc Tarragona és el president de l'entitat en aquesta nova etapa

La Muntanyeta, fundació tarragonina sense ànim de lucre dedicada a l'atenció de persones amb paràlisi cerebral, s'ha adherit recentment a l'estructura de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. El procés d'adhesió va iniciar-se fa mesos amb el vistiplau de l'assemblea de l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, entitat fundadora de la Muntanyeta, que va donar llum verda a la incorporació de la fundació dins de l'agrupació de la Xarxa.

Després de superar els tràmits corresponents per a la seva adhesió, s'ha constituït formalment el nou patronat de la Fundació la Muntanyeta, que en aquesta nova etapa estarà presidit per Francesc Tarragona, La Muntanyeta manté la seva identitat fundacional i les seves activitats, però compta, a partir d'ara, amb el suport i l'expertesa en la gestió de la Xarxa de Santa Tecla per tal de tirar endavant els seus projectes de present i de futur. Actualment més de 100 usuaris i usuàries es beneficien de l'activitat i els serveis de la Muntanyeta. A tots els seus professionals i usuaris, benvinguts a la Xarxa de Santa Tecla!

 

Octubre 2020 | La Xarxa de Santa Tecla distribuirà prop de 25.000 vacunes contra la grip

A través dels seus serveis d'atenció primària del Baix Penedès i nord del Tarragonès

La Xarxa de Santa Tecla ha iniciat aquest dilluns 19 d'octubre la campanya anual de vacunació contra la grip entre la seva població de referència a través dels seus serveis d'atenció primària. Es calcula que fins a final de novembre l'organització en distribuirà prop de 25.000 dosis a la zona del Baix Penedès i el nord del Tarragonès, prioritàriament entre la població considerada de risc (gent gran, dones embarassades, persones amb patologies cròniques, etc.), però també entre la població general i la gent jove per intentar donar màxima cobertura immunitària contra la grip estacional en aquest temps de pandèmia per la COVID-19.

La campanya contra la grip d'aquest hivern és especialment important atès l'actual context sanitari generat pel coronavirus, per això els esforços dels professionals sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla es destinaran a assolir dos objectius principals: d'una banda, vacunar el màxim percentatge de població possible contra la grip estacional i, de l'altra, garantir el bon ritme de realització de proves PCR per detectar casos de coronavirus al territori. Per aquest motiu, a les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la Xarxa de Santa Tecla s'habiliten espais addicionals per redistribuir el flux de pacients i evitar la congestió dels Centres d'Atenció Primària (CAP), establint circuits segurs i diferenciats entre els pacients que s'han de vacunar contra la grip i aquells que s'han de fer PCR per coronavirus.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Octubre 2020 | La Generalitat assigna la Xarxa de Santa Tecla com a gestora de l'emergència sanitària registrada a la residència Calafell Park

Des del passat 1 d'octubre el personal actual del centre queda sota la direcció de la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla

El Departament de Salut ha intervingut la residència Calafell Park per la situació complexa quant a contagis que presenta aquest centre d'atenció a la gent gran, amb un brot de covid-19 que afecta 82 persones (62 residents i 20 treballadors). Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador a l'entitat que gestionava la residència fins ara.

Des del passat 1 d'octubre, per tal d'estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a càrrec d'ACEBI, a la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, que forma part de la Xarxa Santa Tecla. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Aquesta intervenció té l'objectiu principal de realitzar un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Setembre 2020 | La Diputació de Tarragona dóna suport a la Fundació Estela en temps de COVID

Ajuts econòmics per a la realització d'activitats complementàries a la Llar Residència i l'Escola Estela

ELa Diputació de Tarragona es bolca una any més amb la Fundació Estela per a la Discapacitat. Els seus ajuts econòmics han estat especialment importants aquest 2020 tant a l'Escola Estela com a la Llar Residència, ja que el context COVID ha condicionat la programació de les habituals activitats complementàries que es desenvolupen al llarg de tot l'any tant a l'escola com a la llar.

Més informació a fundacioestela.cat

 

setembre 2020 | Es posa en marxa el servei d'Hemodiàlisi al Centre Sanitari Botafoc del Vendrell

La Xarxa de Santa Tecla i Fresenius Medical Care han fet una inversió conjunta de més de 5 milions d'euros a l'equipament assistencial

Fresenius Medical Care (FMC) ha ampliat els seus serveis a Tarragona amb l'obertura del nou Centre de Diàlisi El Vendrell, integrat en el nou Centre Sanitari Botafoc del Vendrell, de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, unes instal·lacions en les quals FMC ha realitzat una inversió d'1.500.000 euros per dotar-les dels sistemes més avançats en l'atenció als pacients renals. La inversió conjunta realitzada per Fresenius Medical Care i la Xarxa de Santa Tecla al Centre Sanitari Botafoc del Vendrell supera els 5.000.000 euros.

El Centre de Diàlisi El Vendrell completa així la cartera de serveis sanitaris prestats en el Centre Sanitari Botafoc, un equipament que la Xarxa de Santa Tecla va posar en marxa el mes de juny de 2020 amb la inauguració del consultori mèdic, que va comportar una inversió de més de 3 milions d'euros. A més d'acollir el Centre de Diàlisi El Vendrell, el Centre de Salut Botafoc centralitza els serveis de pediatria, ginecologia, odontologia, salut mental i psicologia infantojuvenil de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Vendrell.

La nova clínica està equipada amb Sistemes Terapèutics 5008, monitors de composició corporal i ofereix hemodiàlisi convencional i hemodiafiltració d'alt volum.

El centre ha incorporat a les seves instal·lacions mesures i protocols sanitaris de seguretat davant la COVID-19 per protegir els professionals sanitaris i oferir una atenció segura a tots els pacients de diàlisi.

 

Més informació a rtvelvendrell.cat

 

Juliol 2020 | La campanya TOCOCO recapta 2.500€ per als hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII

Impulsada per Jordi López, que va perdre el seu pare durant la pandèmia i no va poder acomiadar-se d'ell

La crisi sanitària generada per la COVID-19 ha deixat històries humanes doloroses de les quals, malgrat tot, han sortit iniciatives solidàries com la que ha impulsat Jordi López, un barceloní establert a les comarques tarragonines que ha vist com la malaltia s'emportava el seu pare, de 78 anys, sense possibilitat d'acomiadar-se'n. Aquesta vivència tan crua i tan pròxima als efectes de la malaltia va impulsar el seu fill, un gran aficionat a les curses de muntanya, a tirar endavant una iniciativa que, d'alguna manera, compensés aquests fets tan negatius.

Així va néixer @TOCOCO (#TOtsCOntraelCOronavirus), una campanya per recaptar diners destinada a la lluita contra la malaltia, que ha aconseguit reunir un total de 2.500 euros que es repartiran a parts iguals entre els hospitals de Santa Tecla i Joan XXIII.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Juny 2020 | El cementiri de Tarragona tindrà un tanatori a final de 2023

Projecte impulsat per la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i Grupo Mémora

La Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, responsable de la gestió del cementiri de Tarragona, ha impulsat els tràmits per a la construcció, gestió i explotació d'un tanatori-crematori a la ciutat. Per fer-ho, ha dut a terme un procediment de selecció del qual ha estat escollida l'empresa Mémora Serveis Funeraris del Camp SL. La inversió serà de més de 6 milions d'euros. L'equipament entrarà en funcionament durnat el segon semestre de 2023 després d'un període de 18 mesos de construcció.

Més informació a web de Mémora

 

Juny 2020 | Entra en funcionament el nou Centre Sanitari Botafoc del Vendrell

S'ha fet una inversió de 5,2 milions d'euros

El dilluns 15 de juny s'ha posat en funcionament el centre de salut Botafoc del Vendrell dins de l'actual context de pandèmia COVID per tal de donar resposta a les necessitats de salut existents de la població garantint la seguretat dels professionals i dels pacients, amb especial control sobre l'aforament a les sales d'espera per tal de respectar la distància de seguretat i amb la sectorització recomanada pel CatSalut amb les zones covid i nocovid..

Més informació a noticiestgn.cat

 

Març 2020 | Pla d'acció de la Xarxa de Santa Tecla per evitar aglomeracions de gent als centres d'atenció primària

Es potencia l'atenció no presencial amb la posada en marxa de consultes telefòniques i per correu electrònic a les ABS de Tarragona Llevant, Torredembarra, Vila-seca, el Vendrell, l'Arboç i Calafell

La Xarxa de Santa Tecla posa en marxa un pla d'acció especial per evitar aglomeracions d'usuaris i usuàries a les sales d'espera dels centres d'atenció primària del Baix Penedès i del nord del Tarragonès.
L'organització insta la ciutadania a quedar-se a casa i no desplaçar-se als centres de salut si no es tracta d'un cas urgent. Per donar una resposta adient a les necessitats assistencials del conjunt de la ciutadania, la direcció d'Atenció Primària de la Xarxa de Santa Tecla ha posat en marxa un dispositiu especial d'atenció no presencial amb l'establiment de números de telèfon d'atenció sanitària i correus específics per a totes les seves Àrees Bàsiques de Salut (ABS).

Més informació a noticiestgn.cat

 

Març 2020 | Fundació PortAventura fa una donació de 500.000€ als hospitals tarragonins per lluitar contra el coronavirus

Es destinaran a la compra de material mèdic divers per lluitar contra el brot de COVID 19

La Fundació PortAventura donarà 500.000 euros per a la compra de  material mèdic divers destinat als set hospitals de la demarcació de Tarragona: Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, Pius Hospital de Valls, Hospital Del Vendrell, Hospital Comarcal Móra d'Ebre i Hospital d'Amposta, com a mostra de suport a les mesures posades en marxa contra l'expansió del coronavirus i amb l'objectiu de reforçar l'assistència al territori.

Més informació a noticiestgn.cat

 

Març 2020 | La Diputació de Tarragona dona suport a la Fundació Estela

Atorga una subvenció de prop de 20.000€ per a la realització d'activitats complemenàries a l'Escola d'Educació Especial

La Diputació de Tarragona està, una vegada més, al costat de la Fundació Estela per a la Discapacitat, entitat adherida a la Xarxa de Santa Tecla que dona suport a les persones amb discapacitat intel·lectual a través de la seva Escola d'Educació Especial, la Llar-Residència i els serveis de Taller Ocupacional. En aquesta ocasió ho fa amb l'assignació d'una subvenció de 19.680 euros que Estela destinarà a cobrir part de les despeses generades per la realització del seguit d'activitats complementàries que s'han dut a terme a l'Escola Estela durant l'exercici 2019. D'aquest ajut se'n beneficien els 85 alumnes que el centre té en l'actualitat, amb edats compreses entre els 3 i els 21 anys.

Més informació a fundacióestela.cat

 

Febrer 2020 | Donació a Càritas Diocesana de Tarragona

Es tracta d'un lot de productes de puericultura destinats a mares joves i a famílies vulnerables amb cura de fills petits

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, en la seva missió històrica de prestar serveis sanitaris i socials als col·lectius més vulnerables de la societat tarragonina, ha fet la donació d'un lot de productes de puericultura a Càritas. Càritas, organització social de l'església que lluita per evitar l'exclusió social, destinarà aquests material a mares joves i famílies vulnerables amb cura de fills petits, que acompanya en el seus processos d'empoderament i autonomia personal. El lot dels productes inclou cotxets de passeig per a nadons, trones, motxilles, joguines, roba infantil i de premamà, roba per a bressols, electrodomèstics, kits de suport a la lactància i calçat d'embaràs, entre altres.

Més informació a notíciestgn

 

Febrer 2020 | Neix La Tecla a casa, nou servei integral d'atenció a domicili a les comarques de Tarragona

Aquest servei privat està pensat per cobrir les necessitats de la gent gran dependent i de les seves famílies

La Xarxa de Santa Tecla, present a Tarragona des del 1171 i en el seu esperit de donar servei als col·lectius més vulnerables de la societat, posa novament l'expertesa i coneixement dels seus professionals a disposició de la ciutadania. La Tecla a casa, una plataforma integral de serveis a domicili, vol donar solucions professionals i humanes a aquelles llars de Tarragona que, per raons diverses, requereixen contractar serveis acreditats per millora la qualitat de vida de les persones amb dependència.

Més informació a www.lateclaacasa.cat

 

Gener 2020 | Un projecte pioner millora la seguretat del pacient i l'ús racional dels medicaments

Coordina la tasca dels professionals de farmàcia clínica d'atenció primària i comunitària de l'àmbit de la Xarxa de Santa Tecla

El pla de salut 2016-2020 recull, en la línia estratègica adreçada a la política farmacèutica i del medicament, la necessitat d'un abordatge integral de la prestació farmacèutica per integrar-la dins del sistema sanitari. Per aconseguir-ho, s'afirma, «és necessària la implantació i la millora dels procediments, així com de les eines de coordinació entre els professionals que prescriuen i dispensen medicaments». Amb aquesta premissa, ara fa dos anys, la Farmàcia d'Atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla va engegar una comissió que coordina el treball dels dos principals actors de la política farmacèutica dins del sistema sanitari català: l'atenció primària –amb una funció prescriptora– i la farmàcia comunitària– amb funció dispensadora–. Un projecte que ha esdevingut pioner a Catalunya, ja que malgrat que hi ha projectes similars en altres àmbits del territori català, ha estat el primer que s'ha desenvolupat eficaçment i que ha obtingut resultats demostrats.

Llegir al web de notíciestgn

 

Octubre 2019 | El CDIAP Santa Tecla estrena noves instal·lacions al centre de Tarragona

A la plaça Verdaguer, 2

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) Santa Tecla es trasllada a la plaça Verdaguer, al centre de la ciutat. El nou equipament disposa de sales més espaioses amb llum directa a totes les sales de teràpia i un increment de l'espai que passa dels 143 m2 als 260 m2. Això fa que es puguin afegir dues sales més d'atenció directa. A banda es guanya accessibilitat, ja que el nou CDIAP està ubicat a la cèntrica plaça Verdaguer.

Llegir al web de Diari de Tarragona

 

Octubre 2019 | II Jornada del Règim de l'Atenció a la Persona en Matèria Social

El divendres 18 d'octubre a la Casa del Mar de Barcelona

Impulsada per la URV, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i el departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, arriba la segona jornada del Règim de l'Atenció a la Persona en Matèria Social. Especialment adreçada a professionals com ara Tècnics de serveis socials, Responsables de programes, centres i entitats de l'àmbit social, Tècnics i lletrats d'administracions públiques, especialment locals, Assessors jurídics i lletrats d'entitats del tercer sector, Advocats en exercici professional a tots els professionals. L'objectiu és l'anàlisi de l'Ordenament jurídic de l'atenció a la persona en matèria social, que requereix d'especialistes en el món del dret que operin a les administracions públiques i llurs sectors dependents, al tercer sector i a l'àmbit privat, així com l'especialització jurídica dels professionals del món dels serveis socials, que operen en aquests àmbits.

Descàrrega del programa de la jornada i inscripcions

 

Setembre 2019 | Prop de 1.000 urgències diàries ateses durant l'estiu al Tarragonès Nord i el Baix Penedès

Els centres de la Xarxa de Santa Tecla donen resposta a 75.363 casos entre el 24 de juny i l'11 de setembre de 2019

L'activitat turística i la sanitària van estretament lligades a les nostres comarques, especialment a l'estiu. Cada any els dispositius sanitaris dels municipis de la Costa Daurada reforcen els seus equips per donar resposta a l'increment de la demanda assistencial, que creix al voltant d'un 30% en relació a la resta de l'any, sobretot per l'ocupació de les segones residències i per l'arribada de milers de visitants als principals punts d'interès turístic del territori. En el cas del Tarragonès Nord i el Baix Penedès, aquesta tasca correspon a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, encarregada de la gestió de l'Hospital del Vendrell, de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i de sis Àrees Bàsiques de Salut que, a través d'una trentena de CAP i consultoris mèdics, garanteixen el servei d'atenció primària als habitants de la zona i als seus visitants. Aquest estiu de 2019 els centres sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla i els seus professionals d'urgències han atès un total de 75.363 urgències entre el 24 de juny i l'11 de setembre, és a dir, una mitjana de 942 cada dia..

Llegiu més a la web de Noticies TGN

 

Abril 2019 | El SAD de la Xarxa de Santa Tecla obté la certificació ISO 9011

El Servei d'Atenció Domiciliària de la Xarxa de Santa Tecla és l'encarregat de gestionar l'atenció domiciliària de les persones que ho requereixen als municipis de Tarragona, del Vendrell i en pobles de la comarca del Baix Penedès

Ara aquest servei, del qual es beneficien 1.140 usuaris i usuàries del territori, ha fet un pas endavant assolint l'acreditació ISO 9001:2015, la qual certifica la seva qualitat en la prestació de serveis d'autonomia personal, servei d'acompanyament, servei d'assessorament, informació i orientació i serveis de la llar dins de l'àmbit de les administracions públiques.

Llegiu més a la web de Noticies TGN

 

Los pacientes tarraconenses valoran muy positivamente la amabilidad y el trato personal con las enfermeras. FOTO: Alba Mariné

Abril 2019 | L'Hospital de Santa Tecla, el més valorat pels usuaris de la Regió Sanitària de Tarragona

El CatSalut presenta els resultats de l'enquesta de satisfacció entre usuaris i usuàries del sistema sanitari a Catalunya

El passat divendres 19 d'abril el CatSalut va fer públics els resultats de les darreres enquestes de satisfacció realizades a usuaris i usuàries del sistema sanitari català durant el 2018, treball conegut com a PLAENSA (PLA D'ENQUESTES DE PERCEPCIÓ EXPERIÈNCIA I SATISFACCIÓ DEL CATSALUT). En l'apartat dels centres hospitalaris, l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla ha estat el més ben valorat pels usuaris de la regió sanitària de Tarragona, amb una puntuació de 8,76 sobre 10 punts, tot superent la mitjana dels hospitals de tot Catalunya (8,53). La tasca de tot l'equip professional fa a més que un 91% dels pacients ingressats a Santa Tecla repetirien al centre en cas de tornar a necessitar hospitalització.

Llegiu més a la web de Diari de Tarragona

 

Abril 2019 | Els veïns de Tarragona caminen en favor de la Fundació Estela per a la Discapacitat

Més de 150 inscrits en la Primera Caminada Solidària per l'Autisme impulsada pels barris de Ponent de la capital tarragonina.

Aquest diumenge 7 d'abril ha tingut lloc la I Caminada Solidària per l'Autisme, organitzada per sis associacions de veïns dels barris de Ponent de Tarragona, concretament per les associacions de veïns Torrenova, del Pilar i l'Eixample, Progressista de Torreforta, La Granja, Riu Clar, Campclar – Zona Esportiva i Buenos Aires (Part Alta de Bonavista) i l'associació de veïns Parc Francolí, fora de l'àmbit de ponent..

Llegiu més a la web de la Fundació Estela

 

Març 2019 | "la Caixa" dona suport a la tasca social de la Xarxa de Santa Tecla

Aportació de 40.000€ per al desenvolupament d'accions en l'àmbit de la infància, la discapacitat i l'embaràs de risc en dones vulnerables

L'Obra Social "la Caixa", amb l'esperit de col·laborar amb les entitats socials i institucions del territori i atenent les necessitats de la societat, col·labora aquest 2019 amb la tasca social desenvolupada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla a les comarques de Tarragona a través de la Fundació Estela per a la Discapacitat, la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. En concret la contribució de "la Caixa" consisteix en quatre dotacions econòmiques de 10.000 euros cadascuna, imports que l'organització sociosanitària destinarà a projectes específics impulsats pels seus equips professionals de l'àrea social.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2019 | 1.422 naixements de nadons als hospitals de Santa Tecla i El Vendrell durant el 2018

Les maternitats dels hospitals de Santa Tecla, entre les més ben valorades de Catalunya

Els tres hospitals de la xarxa pública a les comarques del Tarragonès i del Baix Penedès (Hospital de Santa Tecla, Hospital del Vendrell i Hospital Universitari Joan XXIII) van assistir un total de 2.748 naixements de nous tarragonins i tarragonines durant l'any 2018. L'hospital de la Rambla Vella de Tarragona, que disposa d'una maternitat renovada des de l'any 2013 amb habitacions individuals, va assistir un total de 829 parts. El centre de la capital del Baix Penedès, referent al territori en parts no medicalitzats, va assistir un total de 593 naixements.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2019 | La Xarxa de Santa Tecla incorpora un tomògraf òptic d'última generació

El servei d'oftalmologia disposa de la tecnologia Pentacam AXL, un gran avenç en les intervencions de cataractes

El servei d'oftalmologia de la Xarxa de Santa Tecla, integrat per un equip professional de nou oftalmòlegs i cinc òptics que donen servei a la població del Tarragonès nord i el Baix Penedès, disposa des del passat mes de novembre d'una nova eina per assolir l'excel·lència en la realització de diagnòstics de patologies en el segment anterior de l'ull i en intervencions quirúrgiques com ara les cataractes. Es tracta del tomògraf òptic d'última generació Oculus Pentacam AXL, un dispositiu que «representa un gran avenç per al nostre servei», segons afirma la doctora Pilar de Rivas, cap d'oftalmologia de la Xarxa de Santa Tecla.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Hospital del Vendrell és reconegut en els premis estatals TOP 20 als millors centres hospitalaris

És el quart millor centre en la categoria de Gestió Hospitalària Global d'àmbit comarcal

Els premis TOP 20, organitzats anualment per la companyia de serveis d'informació sanitària IASIST, han premoat aquest 2018 l'Hospital del Vendrell com a quart millor centre de l'Estat espanyol en la categoria de Gestió Hospitalària Global de mida comarcal.  Aquesta és la segona vegada que el jove hospital del Baix Penedès se situa entre els guanyadors d'aquest rànquing de referència a l'hora d'avaluar la qualitat assistencial dels diferents centres hospitalaris, tant públics com privats, d'arreu de l'Estat espanyol. En l'edició de 2010, l'Hospital del Vendrell ja va aconseguir el reconeixement TOP 20 en la categoria de l'Àrea de la Dona.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | Reconeixement a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla pels segles de servei a la ciutadania

L'Hospital, entre les vuit fundacions catalanes amb més de 500 anys d'història

La Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF), que aglutina 570 de les més de 2.500 fundacions que existeixen actualment a Catalunya, ha volgut amb motiu del seu 40à aniversari retre homenatge a les vuit fundacions que porten més de 500 anys prestant un servei altruista a la societat catalana. Entre elles una única fundació de les comarques tarragonines, la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, que presta desde fa segles servei sanitari i social de manera ininterrompuda a la població de les comarques de Tarragona.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | Setmana de la Lactància Materna als centres de salut de la Xarxa de Santa Tecla

Tallers, activitats i sessions informatives obertes a la ciutadania del Baix Penedès i del Tarragonès

Els centres de salut de la Xarxa de Santa Tecla obren literalment les portes a la població amb motiu de la Setmana de la Lactància, una experiència que la institució sociosanitària desenvolupa des de fa gairebé una dècada a les comarques del Baix Penedès i Tarragonès Nord, amb una gran participació de la ciutadania tant en les xerrades informatives com en els tallers que s'hi programen amb diferents temàtiques d'alt interès.

Programa d'activitats en PDF

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Obra Social "la Caixa" fa costat a la Xarxa de Santa Tecla

La Caixa aporta 25.000€ per afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques de Tarragona

L'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Sanitària i Social Santa Tecla han signat un conveni de col·laboració per tal de fomentar l'accés de persones amb discapacitat al mercat laboral a les comarques de Tarragona. CaixaBank té un fort compromís social i és sensible a la integració laboral de les persones amb discapacitat. Per aquest motiu, a través de la seva obra social,  treballa per desenvolupar alternatives que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat i el seu accés al mercat laboral. Entre aquestes mesures alternatives figura la realització de donacions i accions de patrocini, de caràcter monetari, per al desenvolupament d'activitats d'inserció laboral i de creació de llocs de treball. Un camp que, des de la Xarxa Santa Tecla, es treballa àmpliament en el marc del Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Hospital de Santa Tecla, amb el Concurs de Castells des de 1996

Els professionals del centre tarragoní s'encarregaran una vegada més de l'assistència sanitària del certamen

Estem novament a les portes d'una edició del Concurs de Castells, la vint-i-setena, que enguany se celebra el 30 de setembre, a Torredembarra, i els dies 6 i 7 d'octubre a la multitudinària trobada de la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. Una vegada més, i ja en són 12 de consecutives, els professionals sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla –en col·laboració amb la Creu Roja, el SEM i Protecció Civil–, seran els encarregats de garantir l'assistència a les colles castelleres i el públic que omplirà les graderies de la TAP durant els dos dies forts de concurs.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Setembre 2018 | Lliurats els I Premis Doctor Rafael Battestini a la innovació sanitària

Un total de set projectes impulsats per professionals de la demarcació de Tarragona optaven en aquesta primera edició dels premis convocats per l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Xarxa de Santa Tecla

La primera edició dels Premis Dr. Rafael Battestini a la innovació sanitària ja té guanyadors. El projecte d'unitat funcional de ginecologia oncològica desenvolupat entre els professionals del Joan XXIII i la Xarxa de Santa Tecla ha estat mereixedor del premi en la categoria d'atenció hospitalària, mentre que el premi en atenció primària ha anat a parar ex aequo a dos dels projectes finalistes: per un costat s'ha premiat a l'equip del CAP de Constantí pel seu model de tractament de la depressió i, per l'altre, a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla per l'aplicació d'un projecte de desprescripció d'hipnòtics en el conjunt del seu servei d'atenció primària.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juliol 2018 | La Xarxa de Santa Tecla participa en el congrés d'Oncologia més important del món

El doctor Vicent Valentí, cap de la Unitat d'Oncologia de la Xarxa, coordina un estudi conjunt d'onze hospitals espanyols que s'ha presentat aquest estiu a Chicago

Una vegada més la Xarxa de Santa Tecla participa activament en el congrés oncològic més important del món que se celebra cada any a la ciutat de Chicago. Aquest 2018, a més a més, amb una presència destacada. En el 54è Congrés Anual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO), celebrat durant la primera setmana del mes de juny, una representació d'oncòlegs de Catalunya i de l'estat espanyol van presentar com a comunicació oral els resultats d'un estudi que ha estat dissenyat pel Dr. Vicent Valentí, cap del Servei d'Oncologia de la Xarxa de Santa Tecla, qui ha estat també l'oncòleg responsable de les tasques de monitoratge i coordinació del desenvolupament d'aquest treball.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juny 2018 | L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa de Santa Tecla instauren el Premi Battestini 2018

Es reconeixerà projectes de millora assistencia aplicats per professionals en els àmbits de l'atenció primària i l'atenció hospitalària

Neix un nou premi a la qualitat sanitària a les nostres comarques. Es tracta del Premi Battestini 2018, amb el qual l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) i la Xarxa de Santa Tecla volen reconèixer aquells projectes aplicats al territori en els àmbits de l'atenció primària i la hospitalària que hagin significat un avenç i una millora en els serveis assistencials. La presentació dels treballs realitzats està oberta fins al 30 de juliol. Els dos projectes guanyadors s'esduran un premi econòmic de 3.000€ cadascun.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juny 2018 | Estudiants d'Enginyeria Mecànica de la URV dissenyen aparells de rehabilitació per als pacients de la Xarxa

Es tracta d'uns pedalers de recuperació i d'una taula d'exercicis de mans (taula canadenca)

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha incorporat aquesta setmana dos nous aparells de fisioteràpia al seu gimnàs de rehabilitació del Complex Sanitari de Llevant, a Tarragona. Es tracta d'uns pedalers de recuperació i d'una taula d'exercici de mans que han dissenyat els estudiants del grau en Enginyeria Mecànica i han fabricat alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca durant aquest curs 2017-18.

Llegiu més a la web URV @ctiva

 

Juny 2018 | Entrevista al dermatòleg Pedro Zaballos sobre la incidència del melanoma

Com cada estiu cal prendre precaucions amb l'exposició al sol.

El melanoma és el pitjor dels càncers cutanis i és la proliferació maligna dels melanòcits, la cèl·lula que produeix la melanina. La sobreexposició al sol durant l'estiu és un factor determinant. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Guia pràctica per millorar la qualitat de vida dels pacients colostomitzats

L'infermer José Antonio Garcia, expert en Estomateràpia de la Xarxa Santa Tecla, participa en l'elaboració del document.

Un grup de professionals de diferents àmbits de la infermeria i la pràctica clínica d'arreu de Catalunya –entre els quals ha tingut un paper destacat José Antonio Garcia, infermer responsable de la consultoria d'úlceres i ferides cròniques de la  Xarxa de Santa Tecla–, han elaborat una guia sobre la utilització de la tècnica de la irrigació en colostomies, un treball que ha merescut el reconeixement de la Sociedad Española de Enfermería Experta en Estomaterapia, màxim òrgan competent en aquest tipus d'intervencions. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Les ABS de Torredembarra i de l'Arboç celebren el 20è aniversari de servei a les famílies del territori

Els equips professionals d'ambdues Àrees Bàsiques de Salut cobreixen la demanda assitencial a les zones del Baix Gaià i el Baix Penedès Interior.

Els equips professionals de les Àrees Bàsiques de Salut gestionades per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla commemoren les dues dècades de servei d'atenció primària a la població resident en els àmbits del Baix Gaià i del Baix Penedès Interior. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Jornada tècnica sobre el joc com a eina educativa organitzada per la Casa Sant Josep per a la Infància

El dia 8 de juny al Seminari Tarraconense. Oberta a la comunitat educativa de les comarques tarragonines.

La Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, entitat adherida a la Xarxa de Santa Tecla i dedicada a la infància i l'adolescència en situació de risc o desprotecció, impulsarà a partir d'ara la celebració de jornades tècniques obertes a tots els professionals de la comunitat educativa del territori. La primera d'aquestes trobades s'ha programat per al 8 de juny al Centre Tarraconense El Seminari i, de la mà d'experts en la matèria, abordarà el paper formatiu i terapèutic que el joc pot desenvolupar en l'educació dels infants en edat escolar. 

Llegiu més a la web de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància

 

Abril 2018 | L'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla, premiada per la seva qualitat assistencial

La fundació Avedis Donabedian reconeix el servei desplegat per l'organització als municipis del Tarragonès i del Baix Penedèss

L'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla, organització que presta serveis sanitaris i socials a la població del Tarragonès i el Baix Penedès amb més d'una quarantena de centres desplegats arreu del territori, ha rebut recentment el Premi Sanofi atorgat per la Fundació Avedis Donabedian a la qualitat assistencial. Es tracta d'un reconeixement d'àmbit estatal que certifica els esforços realitzats per l'organització tarragonina durant els darrers anys en la millora dels serveis prestats a través de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades al nord de la demarcació. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Abril 2018 | El nou consultori mèdic de Segur de Calafell ja té un any

El centre va posar-se en marxa el març de 2017 i ha representant una millora per als professionals i els usuaris

Les famílies de Segur de Calafell (Baix Penedès) estan d'enhorabona perquè ara fa tot just un any que gaudeixen dels serveis del seu nou consultori mèdic. Inaugurat a mitjan mes de març de 2017, aquest centre construït i gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla va posar-se en marxa en uns terrenys municipals com a resposta al creixement demogràfic experimentat en aquesta gran urbanització de Calafell i també com a solució a l'antic consultori, que s'havia quedat petit i obsolet. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | Les residències de la Xarxa de Santa Tecla avancen cap a una atenció més personalitzada

Els centres de gent gran evolucionen en espais on l'usuari decideix a què vol dedicar el seu temps per gaudir al màxim d'aquesta etapa de la vida

Les residències de gent gran ja no són només un lloc on passar la darrera etapa de la vida amb dignitat. Els centres geriàtrics han evolucionat cap a un model en què tot funciona com una extensió de la pròpia llar, tot facilitant que els residents puguin decidir sobre el seu dia a dia, les seves activitats, el seu temps d'oci i la manera de relacionar-se amb la resta de residents i amb l'entorn familiar. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | Màxima acreditació per a la Unitat de Medicina de l'Esport (UME) de l'Hospital de Santa Tecla

El servei del centre tarragoní assoleix la certificació de nivell 3 o preferent atorgada pel departament de Salut

La Unitat de Medicina Esportiva (UME) de l'Hospital de Santa Tecla ha assolit recentment la certificació de nivell 3 (o preferent) atorgada per la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut. Amb aquesta acreditació, la unitat del centre tarragoní s'equipara a les més prestigioses del país. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | L'Hospital del Vendrell incorpora la cirurgia assistida per ordinador en pròtesi de genoll

El centre assistencial de la Xarxa de Santa Tecla fa un pas definitiu cap a l'excel·lència en aquesta tipologia d'operacions

L'Hospital del Vendrell, de la mà experta del cap del servei de Traumatologia, el doctor Carles Esteve, ha incorporat aquest 2018 la tècnica de la cirurgia assistida per ordinador en les intervencions de pròtesi de genoll. Es tracta d'un avenç que permet assolir una gran precisió en la correcta col·locació de l'implant i alhora disposar de dades a temps real que possibiliten dur a terme amb exactitud el pla preoperatori establert per l'equip de cirurgians. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2018 | L'Hospital del Vendrell estrena equips d'endoscòpia d'alta definició

L'eina serà molt útil a l'hora de realitzar les colonoscòpies derivades del programa de triatge de càncer de còlon que s'ha iniciat al Baix Penedès

Una important inversió posa l'Hospital del Vendrell a l'alçada dels hospitals de referència del territori pel que fa al diagnòstic i tractament de les patologies del sistema digestiu. Es tracta d'una màquina per fer endoscòpies i d'una altra per dur a terme tractaments d'argó plasma. Els equips s'han estrenat a principis d'any i arriben al centre aprofitant l'inici del programa de triatge de càncer de còlon que es du a terme a la comarca. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2018 | Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla, nous espais de donació de sang

L'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l'Hospital del Vendrell col·laboren amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

A partir d'aquest mes de febrer de 2018 els dos centres hospitalaris de la Xarxa de Santa Tecla es converteixen en punts regulars de donació de sang. L'Hospital de Santa Tecla rebrà donacions el primer dijous de cada mes (de 9 a 14h), mentre que el centre del Vendrell ho farà l'últim dilluns de cada mes (de 10 a 14h), tot començant el dia 26 de febrer. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Edgar Zaballos, nou coordinador mèdic de l'ABS de Calafell

Treballa a la Xarxa de Santa Tecla des de l'any 2002 i té una àmplia experiència com a metge de família a l'atenció primària

Des de la tardor passada l'Àrea Bàsica de Salut de Calafell, amb una població assignada de més de 25.000 habitants, té nou coordinador mèdic. Es tracta del doctor Edgar Zaballos, que assoleix aquesta responsabilitat després d'exercir durant bastants anys com a metge de família al CAP de Torredembarra. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Renovació tecnològica al servei de Diagnòstic per la Imatge de la mà de Siemens Healthineers

Aliança estratègica entre la Xarxa de Santa Tecla i Siemens per a l'excel·lència al servei

La Xarxa de Santa Tecla i la companyia Siemens Healthineers han signat una aliança que permetrà la renovació dels equipaments del servei de Diagnòstic per la Imatge de la institució sociosanitària en el període 2017-2020. El procés s'ha iniciat amb la instal·lació d'un equip de ressonància magnètica al complex Santa Tecla Llevant de Tarragona i amb la renovació dels TAC als hospitals de Tarragona i El Vendrell.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Novembre 2017 | El taller ocupacional de la Fundació Estela es llueix amb un 'lipdub'

Els joves del STOI i el SOI enregistren un vídeo musical amb motiu del primer aniversari de les noves instal·lacions

Tot l'equip del taller ocupacional de la Fundació Estela per la Discapacitat està de celebració. Ara fa tot just un any que van estrenar noves instal·lacions al polígon Riu Clar de Tarragona i ho han celebrat enregistrant un 'lipdub' en el qual es fa un recorregut molt divertit per tot el centre. Hi han participat més de 80 usuaris i usuàris amb discapacitat física i la vintena de professionals que treballen al centre.

Llegiu més a la web de la fundació Estela per la Discapacitat

 

Novembre 2017 | L'atenció primària de Calafell, pionera en la detecció de trastorns alimentaris en menors

L'Àrea Bàsica de Salut de la Xarxa de Santa Tecla crea un protocol per donar resposta a l'increment de casos en nens i nenes d'entre 7 i 14 anys

Ara fa 4 anys, des de l'equip d'infermeria pediàtrica de l'ABS de Calafell de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla es va notar un repunt preocupant dels trastorns alimentaris en nenes d'entre 7 i 14 anys. Amb aquesta inquietud compartida, van iniciar un treball conjunt per desenvolupar pautes que els permetessin donar resposta a aquests casos d'una manera consensuada i efectiva. Va anar prenent cos, així, un document que ha esdevingut el primer protocol de diagnòstic precoç i seguiment dels TCA dins l'àmbit de l'atenció primària de tot el país.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

1 - 2 - 3 - 4