La doctora Olga Araújo, responsable de la Unitat de Malalties Autoimmunes de l'Hospital de Santa Tecla/Foto: Tomàs Varga.

març 2016 | L'hospital de Santa Tecla acull la primera jornada sobre lupus que es fa a Tarragona

Tindrà lloc el dia 12 de març i és oberta i gratuïta per qui vulgui informar-se d'aquesta malaltia autoimmune que a Tarragona afecta 125 persones.

El lupus és una malaltia autoimmune, és a dir, que es produeix perquè el cos fabrica anticossos que no actuen contra els agents externs sinó contra les mateixes cèl·lules i teixits sans del cos. Aquest «autoatac» es pot produir en qualsevol part del cos i generar uns símptomes semblants a altres malalties, per la qual cosa el diagnòstic és complicat i el malalt pot...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

D'esquerra a dreta, la Dra. Teresa Auguet i Quintillá (codirectora de tesi); el Dr. Ramon Miralles Basseda (vocal del tribunal); el Dr. Cristóbal Richart Jurado (director de tesi); el Dr. David Riesco Acevedo; el Dr. Joan Rubiés Prat (vocal del tribunal) i el Dr. Francesc Vidal Marsal (president del tribunal).

febrer 2016 | Menció ‘cum laude' per a la tesi doctoral de David Riesco, metge internista de l'Hospital del Vendrell

El treball està dedicat a l'estudi d'algunes molècules que es poden vincular al desenvolupament de patologia hepàtica en el pacient obès.

A Espanya, aquest terme d'origen llatí («amb lloança», »amb elogi») és la puntuació màxima aplicable només a doctorands que aconsegueixen la puntuació d'excel·lent i la unanimitat, mitjançant el vot secret individual del tribunal avaluador.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Imatge de les responsables de la Fundació Estela amb el Diploma al Mèrit Cívic de l'Ajuntament. /Tomàs Varga

febrer 2016 | La Fundació Estela rep el Diploma al Mèrit Cívic de l'Ajuntament de Tarragona

L'entitat, adherida a la Xarxa de Santa Tecla des de l'any 2013, va rebre el reconeixement juntament amb quatre entitats socials més de la ciutat.

Recentment, l'Ajuntament de Tarragona ha lliurat els diplomes al Mèrit Cívic a diferents entitats socials de la ciutat, entre les quals hi ha la Fundació Estela de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Un grup d'usuaris i usuàries de la Fundació Estela estrenen la nova taula de ping-pong./Tomàs Varga

febrer 2016 | Decathlon lliura una taula de ping-pong a la Fundació Estela de Tarragona

Permetrà complementar i incrementar el programa d'activitats esportives que es du a terme entre els usuaris i usuàries del centre.

A inicis del curs escolar, l'equip directiu de la Fundació Estela, de la Xarxa de Santa Tecla, va adquirir material esportiu divers per al centre a l'establiment Decathlon de Tarragona, als quals se'ls van explicar els diferents projectes relacionats amb l'activitat física i esportiva que tenien previst desenvolupar durant aquest curs. Una d'aquestes activitats estava relacionada amb el ping-pong i requeria l'adquisició  d'una taula per poder practicar-lo, decisió que es va deixar per més endavant...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

santjosep

febrer 2016 | Casa Sant Josep: acolliments familiars per a infants i joves amb necessitats especials

La Casa Sant Josep selecciona famílies especialitzades per a l'acolliment temporal de grups de germans i nens amb necessitats educatives especials.

Des de l'any 2010 la Fundació Casa Sant Josep de Tarragona aplica el programa Unitat Convencional d'Acció Educativa (UCAE), a través del qual se seleccionen famílies experimentades en adolescència i infància per tal que acullin temporalment aquells casos de nens i joves que presenten necessitats educatives especials. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

Dr.-valentí

febrer 2016 | Entrevistem al Dr. Vicent Valentí, director de la unitat d'oncologia de la Xarxa de Santa Tecla

El dia 4 de febrer es va commemorar el Dia Mundial contra el Càncer, una data que recorda que la incidència d'aquesta malaltia entre la població tarragonina és d'uns 4.500 casos nous a l'any i que afecta entre un 4 i un 5 per cent de la població que viu a la demarcació. Parlem amb el cap d'oncologia de la Xarxa de Santa Tecla, el doctor Vicent Valentí, sobre la malaltia i sobre l'activitat de la unitat que ell dirigeix.

 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 
L'Hospital de Santa Tecla disposarà d'un punt fix de donació de sang a partir de l'any vinent al centre de la ciutat de Tarragona. / Fotografia Jordi Play (cedida per BST).

febrer 2016 | La Xarxa de Santa Tecla posa els seus serveis de transfusions i hematologia en mans del Banc de Sang i Teixits de Catalunya

L'empresa pública del Departament de Salut de la Generalitat instal·larà un nou punt de donació fix a l'Hospital de Santa Tecla, a la Rambla Vella de la capital tarragonina.

L'acord entre Santa Tecla i el BST converteix la província de Tarragona en la primera de Catalunya on les transfusions que es realitzen en qualsevol hospital del territori segueixen els protocols del Banc de Sang i Teixits, fet que garanteix la igualtat en el servei i actuacions uniformes per...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

gener 2016 | Més de 160 usuaris es beneficien del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD)

El servei municipal, de la mà de la Xarxa de Santa Tecla, ajuda les persones amb dependència i el seu entorn familiar en el dia a dia a la seva pròpia llar.

Des de fa un any i mig la Xarxa de Santa Tecla gestiona el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) al Vendrell, un servei públic de l'Ajuntament que proporciona assistència a la llar als usuaris amb dependència...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

gener 2016 | L'Obra Social "la Caixa" dóna suport a la tasca de la Xarxa de Santa Tecla en el món de la discapacitat

L'entitat financera col·labora amb la Fundació Estela i la Fundació Sanitària i Social Santa Tecla.

L'Obra Social de "La Caixa" ha destinat un total de 40.000 euros a la Xarxa de Santa Tecla per tal d'ajudar-la a desenvolupar els seus projectes socials en els àmbits de la Fundació Estela, amb una aportació de 15.000 euros, i de la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla, amb una dotació de 25.000 euros.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

novembre 2015 | Hospitals més ecoeficients

La Xarxa de Santa Tecla lidera la creació de BOHEALTH, una aplicació web impulsada per la UE.

Després de més de dos anys de feina, l'Hospital de Santa Tecla i la Xarxa de Santa Tecla, juntament amb les empreses tecnològiques catalanes Simpple (Tarragona) i Leitat (Terrassa), han desenvolupat una aplicació web que permetrà els hospitals de la UE millorar el seu comportament energètic i ambiental.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

novembre 2015 | Hospital del Vendrell: Un equip humà compromès

L'hospital està acreditat com a centre docent adscrit a l'Escola Universitària d'Infermeria de la URV al Baix Penedès.

Metges, infermers i infermeres, personal auxiliar, personal d'administració i atenció a l'usuari, d'informàtica, tècnics, personal logístic, de manteniment i neteja… Tots tenen un paper important en el funcionament diari de l'Hospital del Vendrell.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

novembre 2015 | Teràpia assistida amb gossos 

Des de 2006, i amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona, el centre fa servir aquesta tècnica com a part del tractament de nens autistes.

Els programes de teràpia assistida amb gossos són intervencions terapèutiques mitjançant les quals s'aconsegueix una interacció entre el tècnic en teràpia assistida, el terapeuta, el gos i l'alumne per aconseguir una millora en l'activitat física, social, cognitiva i psicològica de l'alumne.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

octubre 2015 | Visita a la comissaria de la Guàrdia Urbana

Les visites a la comissaria i l'educació viària són dues de les activitats que la Guàrdia Urbana ofereix als centres escolars.

Els escolars han visitat les instal·lacions i han après la importància d'un cos que fa més de 150 anys que és al servei de la ciutadania.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

març 2015 | La Fundació Estela a la I Jornada de la Capacitat de Tarragona

La Xarxa de Santa Tecla i la Fundació Estela participaran aquest pròxim dissabte dia 3 d'octubre en la I Jornada de la Capacitat de Tarragona.

La jornada és una iniciativa sense ànim de lucre que pretén donar visibilitat pública a la tasca que dia a dia fan les associacions de persones amb discapacitat de Tarragona.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

 

març 2015 | Trasllat i renovació del servei d'urgències 

Els professionals i els usuaris de l'Hospital de Santa Tecla ja poden gaudir d'un renovat servei d'urgències més funcional i adaptat a les necessitats assistencials de de Tarragona.

El nou servei d'urgències, ubicat a la primera planta de l'hospital de la Rambla Vella, disposa d'un espai funcional, diàfan i perfectament dissenyat per a la comoditat de professionals i usuaris.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

 

1 - 2 - 3 - 4