xarxa santa tecla, ambulatoris, teleconsulta

maig 2016 | La Xarxa Santa Tecla aplica la teleconsulta amb l'especialista des dels ambulatoris

Metges de família i especialistes treballen plegats gràcies a la comunicació ‘on-line'.

Les noves tecnologies milloren la resolució i l'eficiència de l'atenció primària al Baix Penedès i al Tarragonès Nord. Metges de família i especialistes treballen plegats gràcies a la comunicació ‘on-line' i solucionen més del 60% dels casos atesos a les àrees bàsiques de salut.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

quirofan1

maig 2016 | L'hospital de Santa Tecla rep les primeres derivacions de Joan XXIII

Una vuitantena de pacients han optat ja per ser intervinguts als quiròfans dels centres sanitaris de la Rambla Vella i de Llevant.

L'anunciada derivació de 2.500 pacients quirúrgics de Joan XXIII cap a altres hospitals del territori ja ha començat. Aquesta setmana s'han traslladat a l'hospital de Santa Tecla de Tarragona els primers 80 casos en les especialitats de cirurgia general, otorinolaringologia i traumatologia. Aquesta vuitantena de pacients, que han escollit voluntàriament operar-se a la Xarxa de Santa Tecla per no haver d'esperar la fi de les obres de millora als quiròfans de Joan XXIII...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

00Dr.oliach

maig 2016 | «Estem en condicions d'operar abans de final d'any tots els pacients en llista d'espera excessiva»

Entrevista a Xavier Oliach, director mèdic de l'Hospital de Santa Tecla, on ens explica l'efecte de les derivacions.

"Per una banda, estem preparant tots els nostres recursos de consultes i de quiròfans per encabir aquest volum de pacients i, per una altra, en funció de les patologies i les especialitats, estem definint amb Joan XXIII com atenem cadascun d'aquests pacients. És a dir, hi haurà molts pacients que seran operats pels mateixos cirurgians de Joan XXIII a les nostres instal·lacions, amb el suport de personal de Santa Tecla."

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Obra Social La Caixa, CaixaBank

maig 2016 | La Fundació Estela dóna les gràcies a entitats col·laboradores

Han rebut en forma de rosa elaborada pels usuaris del taller del Servei de Teràpia Ocupacional i del Servei Ocupacional d'Inserció.

 Les entitats o col·lectius que aquest any han col·laborat econòmicament amb la Fundació Estela i han contribuït, d'aquesta manera, a desenvolupar alguns dels seus projectes, han rebut un agraïment en forma de rosa elaborada expressament pels usuaris del taller del Servei de Teràpia Ocupacional i del Servei Ocupacional d'Inserció.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

llar-infants-cesar-august

maig 2016 | Nou consultori i centre de serveis per a la gent gran a les Peces

L'edifici inclou també un centre de serveis per a la gent gran.

 Aquest nou equipament, que servirà com a centre de serveis per a la gent gran, ha estat construït gràcies a les aportacions de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i fons propis de l'Ajuntament albinyanenc.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

llar-infants-cesar-august

maig 2016 | Obertes les inscripcions a les llars d'infants municipals

El termini acaba el 13 de maig i s'han de formalitzar a l'OME.

Fins al 13 de maig estarà obert el termini d'inscripcions a les llars d'infants municipals per als nens i nenes nascuts els anys 2014, 2015 i 2016.  Les famílies interessades s' han d'adreçar a la llar d'infants seleccionada com a primera opció o a l'Oficina Municipal d'Escolarització, av. Ramón y Cajal, 70.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Imatge de l'hospital de Santa Tecla de Tarragona.

abril 2016 | La Xarxa de Santa Tecla farà més hores de quiròfan per atendre els pacients derivats de Joan XXIII

Santa Tecla assegura que els pacients que ja tenien cita als seus centres no es veuran afectats.

Des de la direcció de la Xarxa de Santa Tecla es vol posar de manifest que tant els equips professionals com els recursos tècnics de l'Hospital de Santa Tecla, del Vendrell i del Complex Sanitari de Llevant estan en plena disposició d'assumir l'encàrrec del Servei Català de Salut (SCS) per garantir una atenció sanitària de qualitat, àgil i equitativa per a tota la ciutadania de Tarragona.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

FXGRAU

abril 2016 | «La universitat pot aportar coneixement al món de l'atenció social»

Francesc Xavier Grau és el nou president de la Fundació Estela.

Francesc Xavier Grau va exercir de rector de la Universitat Rovira i Virgili durant vuit anys, ha estat president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques i va tancar la llista de Junts el Sí a la província de Tarragona.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

La nau que acollirà els serveis de teràpia ocupacional de la Fundació Estela està situada al carrer Granit del polígon Riuclar. Les obres van iniciar-se la setmana passada i culminaran la seva primera fase aquest estiu. / T.V.

abril 2016 | Noves instal·lacions per als tallers ocupacionals de la Fundació Estela

La Xarxa de Santa Tecla ha iniciat les obres d'adaptació necessàries per concentrar en una remodelada nau industrial del Polígon Riuclar tots els serveis ocupacionals que desenvolupa la Fundació Estela.

El projecte pretén millorar les instal·lacions dedicades als usuaris i usuàries del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i  del Servei Ocupacional d'Inserció (SOI). Els 83 usuaris i usuàries d'aquests dos serveis estrenaran les noves instal·lacions, ubicades a una nau del Polígon Riuclar, a partir del pròxim mes de setembre. Més endavant, en una segona fase, s'habilitarà un espai per al trasllat de la bugaderia industrial del Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla, que actualment té 45 usuaris i usuàries...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Les residències geriàtriques Santa Tecla Llevant i Santa Tecla Ponent disposen d'unes 240 places a la ciutat de Tarragona.

abril 2016 | La Xarxa de Santa Tecla, amb els col·lectius més vulnerables

Més enllà de prestar assistència sanitària a la població del Baix Penedès i part del Tarragonès, la institució aprofundeix en l'atenció especialitzada als col·lectius més sensibles: infància, discapacitat i gent gran.

Des de fa uns 10 anys, fidel al seu esperit fundacional de servei de la salut de les persones des de tots els àmbits, la Xarxa de Santa Tecla ha posat l'experiència i la professionalitat del seu equip humà a disposició de l'atenció social de la gent del territori, especialment, entre els col·lectius més desprotegits: infància, persones amb discapacitat i la població de la tercera edat...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

pacient2

març 2016 | Santa Tecla i Joan XXIII, els hospitals més valorats pels usuaris del territori

Els hospitals de la Regió Sanitària assoleixen una valoració conjunta en línia amb la de mitjana catalana.

La qualitat dels hospitals del territori aguanta les retallades pressupostàries dels darrers anys. Aquesta és la conclusió a la qual es pot arribar analitzant els resultats de la darrera enquesta de satisfacció elaborada pel CatSalut entre els usuaris i usuàries dels hospitals de Catalunya al llarg de 2015...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

QuirofanDonacio

març 2016 | Joan XXIII i Santa Tecla redueixen la derivació de dones amb càncer ginecològic a Barcelona

El primer any de col·laboració entre els equips mèdics de ginecologia dels dos hospitals se salda amb l'atenció de 67 pacients del territori.

L'aliança estratègica impulsada a Tarragona entre ICS, GIPSS i la Xarxa de Santa Tecla (TGN Salut AE) comença a donar resultats. Una mostra la trobem en les fites assolides per la Unitat Funcional de Ginecologia i Obstetrícia en l'àmbit de la cirurgia oncològica entre les pacients de la demarcació. L'any 2015, el treball conjunt...

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

El doctor Vicent Valentí, cap de la Unitat d'Oncologia de la Xarxa de Santa tecla, en el moment de rebre el xec./Cedida

març 2016 | L'Associació Amadeu Pelegrí lliura 4.000 euros a la Unitat d'Oncologia de la Xarxa de Santa Tecla per a la investigació

La presidenta Murielle Reig es va mostrar satisfeta de les recaptacions obtingudes en els diferents actes solidaris que organitza l'entitat al llarg de l'any.

L'Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí ha lliurat quatre xecs per un valor total de 18.000 € a la investigació del càncer. Concretament es van lliurar 4.000 € a la Unitat d'Oncologia Mèdica de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla de Tarragona per l'estudi AVAC; 3.000 €.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

D'esquerra a dreta, la Dra. Teresa Auguet i Quintillá (codirectora de tesi); el Dr. Ramon Miralles Basseda (vocal del tribunal); el Dr. Cristóbal Richart Jurado (director de tesi); el Dr. David Riesco Acevedo; el Dr. Joan Rubiés Prat (vocal del tribunal) i el Dr. Francesc Vidal Marsal (president del tribunal).

febrer 2016 | Menció ‘cum laude' per a la tesi doctoral de David Riesco, metge internista de l'Hospital del Vendrell

El treball està dedicat a l'estudi d'algunes molècules que es poden vincular al desenvolupament de patologia hepàtica en el pacient obès.

A Espanya, aquest terme d'origen llatí («amb lloança», »amb elogi») és la puntuació màxima aplicable només a doctorands que aconsegueixen la puntuació d'excel·lent i la unanimitat, mitjançant el vot secret individual del tribunal avaluador.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

març 2016 | Teclajornada de Pediatria d'AP a l'hospital del Vendrell

Els propers dies 11 i 12 de març tindrà lloc a l'hospital del Vendrell la Teclajornada de Pediatria d'AP.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer enviant les vostres dades a l'areça electrónica xarxatecla@xarxatecla.cat PLACES LIMITADES.

En aquest enllaç podreu consultar i descarregar el programa de la jornada: Programa Tecla Jornada de Pediatria d'AP.

 

 

1 - 2 - 3 - 4