NOVETATS

 

Octubre 2019 | II Jornada del Règim de l'Atenció a la Persona en Matèria Social

El divendres 18 d'octubre a la Casa del Mar de Barcelona

Impulsada per la URV, la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla i el departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, arriba la segona jornada del Règim de l'Atenció a la Persona en Matèria Social. Especialment adreçada a professionals com ara Tècnics de serveis socials, Responsables de programes, centres i entitats de l'àmbit social, Tècnics i lletrats d'administracions públiques, especialment locals, Assessors jurídics i lletrats d'entitats del tercer sector, Advocats en exercici professional a tots els professionals. L'objectiu és l'anàlisi de l'Ordenament jurídic de l'atenció a la persona en matèria social, que requereix d'especialistes en el món del dret que operin a les administracions públiques i llurs sectors dependents, al tercer sector i a l'àmbit privat, així com l'especialització jurídica dels professionals del món dels serveis socials, que operen en aquests àmbits.

Descàrrega del programa de la jornada i inscripcions

 

Setembre 2019 | Prop de 1.000 urgències diàries ateses durant l'estiu al Tarragonès Nord i el Baix Penedès

Els centres de la Xarxa de Santa Tecla donen resposta a 75.363 casos entre el 24 de juny i l'11 de setembre de 2019

L'activitat turística i la sanitària van estretament lligades a les nostres comarques, especialment a l'estiu. Cada any els dispositius sanitaris dels municipis de la Costa Daurada reforcen els seus equips per donar resposta a l'increment de la demanda assistencial, que creix al voltant d'un 30% en relació a la resta de l'any, sobretot per l'ocupació de les segones residències i per l'arribada de milers de visitants als principals punts d'interès turístic del territori. En el cas del Tarragonès Nord i el Baix Penedès, aquesta tasca correspon a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, encarregada de la gestió de l'Hospital del Vendrell, de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i de sis Àrees Bàsiques de Salut que, a través d'una trentena de CAP i consultoris mèdics, garanteixen el servei d'atenció primària als habitants de la zona i als seus visitants. Aquest estiu de 2019 els centres sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla i els seus professionals d'urgències han atès un total de 75.363 urgències entre el 24 de juny i l'11 de setembre, és a dir, una mitjana de 942 cada dia..

Llegiu més a la web de Noticies TGN

 

Abril 2019 | El SAD de la Xarxa de Santa Tecla obté la certificació ISO 9011

El Servei d'Atenció Domiciliària de la Xarxa de Santa Tecla és l'encarregat de gestionar l'atenció domiciliària de les persones que ho requereixen als municipis de Tarragona, del Vendrell i en pobles de la comarca del Baix Penedès

Ara aquest servei, del qual es beneficien 1.140 usuaris i usuàries del territori, ha fet un pas endavant assolint l'acreditació ISO 9001:2015, la qual certifica la seva qualitat en la prestació de serveis d'autonomia personal, servei d'acompanyament, servei d'assessorament, informació i orientació i serveis de la llar dins de l'àmbit de les administracions públiques.

Llegiu més a la web de Noticies TGN

 

Los pacientes tarraconenses valoran muy positivamente la amabilidad y el trato personal con las enfermeras. FOTO: Alba Mariné

Abril 2019 | L'Hospital de Santa Tecla, el més valorat pels usuaris de la Regió Sanitària de Tarragona

El CatSalut presenta els resultats de l'enquesta de satisfacció entre usuaris i usuàries del sistema sanitari a Catalunya

El passat divendres 19 d'abril el CatSalut va fer públics els resultats de les darreres enquestes de satisfacció realizades a usuaris i usuàries del sistema sanitari català durant el 2018, treball conegut com a PLAENSA (PLA D'ENQUESTES DE PERCEPCIÓ EXPERIÈNCIA I SATISFACCIÓ DEL CATSALUT). En l'apartat dels centres hospitalaris, l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla ha estat el més ben valorat pels usuaris de la regió sanitària de Tarragona, amb una puntuació de 8,76 sobre 10 punts, tot superent la mitjana dels hospitals de tot Catalunya (8,53). La tasca de tot l'equip professional fa a més que un 91% dels pacients ingressats a Santa Tecla repetirien al centre en cas de tornar a necessitar hospitalització.

Llegiu més a la web de Diari de Tarragona

 

Abril 2019 | Els veïns de Tarragona caminen en favor de la Fundació Estela per a la Discapacitat

Més de 150 inscrits en la Primera Caminada Solidària per l'Autisme impulsada pels barris de Ponent de la capital tarragonina.

Aquest diumenge 7 d'abril ha tingut lloc la I Caminada Solidària per l'Autisme, organitzada per sis associacions de veïns dels barris de Ponent de Tarragona, concretament per les associacions de veïns Torrenova, del Pilar i l'Eixample, Progressista de Torreforta, La Granja, Riu Clar, Campclar – Zona Esportiva i Buenos Aires (Part Alta de Bonavista) i l'associació de veïns Parc Francolí, fora de l'àmbit de ponent..

Llegiu més a la web de la Fundació Estela

 

Març 2019 | "la Caixa" dona suport a la tasca social de la Xarxa de Santa Tecla

Aportació de 40.000€ per al desenvolupament d'accions en l'àmbit de la infància, la discapacitat i l'embaràs de risc en dones vulnerables

L'Obra Social "la Caixa", amb l'esperit de col·laborar amb les entitats socials i institucions del territori i atenent les necessitats de la societat, col·labora aquest 2019 amb la tasca social desenvolupada per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla a les comarques de Tarragona a través de la Fundació Estela per a la Discapacitat, la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, la Fundació Sociosanitària i Social Santa Tecla i la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. En concret la contribució de "la Caixa" consisteix en quatre dotacions econòmiques de 10.000 euros cadascuna, imports que l'organització sociosanitària destinarà a projectes específics impulsats pels seus equips professionals de l'àrea social.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2019 | 1.422 naixements de nadons als hospitals de Santa Tecla i El Vendrell durant el 2018

Les maternitats dels hospitals de Santa Tecla, entre les més ben valorades de Catalunya

Els tres hospitals de la xarxa pública a les comarques del Tarragonès i del Baix Penedès (Hospital de Santa Tecla, Hospital del Vendrell i Hospital Universitari Joan XXIII) van assistir un total de 2.748 naixements de nous tarragonins i tarragonines durant l'any 2018. L'hospital de la Rambla Vella de Tarragona, que disposa d'una maternitat renovada des de l'any 2013 amb habitacions individuals, va assistir un total de 829 parts. El centre de la capital del Baix Penedès, referent al territori en parts no medicalitzats, va assistir un total de 593 naixements.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2019 | La Xarxa de Santa Tecla incorpora un tomògraf òptic d'última generació

El servei d'oftalmologia disposa de la tecnologia Pentacam AXL, un gran avenç en les intervencions de cataractes

El servei d'oftalmologia de la Xarxa de Santa Tecla, integrat per un equip professional de nou oftalmòlegs i cinc òptics que donen servei a la població del Tarragonès nord i el Baix Penedès, disposa des del passat mes de novembre d'una nova eina per assolir l'excel·lència en la realització de diagnòstics de patologies en el segment anterior de l'ull i en intervencions quirúrgiques com ara les cataractes. Es tracta del tomògraf òptic d'última generació Oculus Pentacam AXL, un dispositiu que «representa un gran avenç per al nostre servei», segons afirma la doctora Pilar de Rivas, cap d'oftalmologia de la Xarxa de Santa Tecla.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Hospital del Vendrell és reconegut en els premis estatals TOP 20 als millors centres hospitalaris

És el quart millor centre en la categoria de Gestió Hospitalària Global d'àmbit comarcal

Els premis TOP 20, organitzats anualment per la companyia de serveis d'informació sanitària IASIST, han premoat aquest 2018 l'Hospital del Vendrell com a quart millor centre de l'Estat espanyol en la categoria de Gestió Hospitalària Global de mida comarcal.  Aquesta és la segona vegada que el jove hospital del Baix Penedès se situa entre els guanyadors d'aquest rànquing de referència a l'hora d'avaluar la qualitat assistencial dels diferents centres hospitalaris, tant públics com privats, d'arreu de l'Estat espanyol. En l'edició de 2010, l'Hospital del Vendrell ja va aconseguir el reconeixement TOP 20 en la categoria de l'Àrea de la Dona.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | Reconeixement a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla pels segles de servei a la ciutadania

L'Hospital, entre les vuit fundacions catalanes amb més de 500 anys d'història

La Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF), que aglutina 570 de les més de 2.500 fundacions que existeixen actualment a Catalunya, ha volgut amb motiu del seu 40à aniversari retre homenatge a les vuit fundacions que porten més de 500 anys prestant un servei altruista a la societat catalana. Entre elles una única fundació de les comarques tarragonines, la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, que presta desde fa segles servei sanitari i social de manera ininterrompuda a la població de les comarques de Tarragona.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | Setmana de la Lactància Materna als centres de salut de la Xarxa de Santa Tecla

Tallers, activitats i sessions informatives obertes a la ciutadania del Baix Penedès i del Tarragonès

Els centres de salut de la Xarxa de Santa Tecla obren literalment les portes a la població amb motiu de la Setmana de la Lactància, una experiència que la institució sociosanitària desenvolupa des de fa gairebé una dècada a les comarques del Baix Penedès i Tarragonès Nord, amb una gran participació de la ciutadania tant en les xerrades informatives com en els tallers que s'hi programen amb diferents temàtiques d'alt interès.

Programa d'activitats en PDF

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Obra Social "la Caixa" fa costat a la Xarxa de Santa Tecla

La Caixa aporta 25.000€ per afavorir la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a les comarques de Tarragona

L'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Sanitària i Social Santa Tecla han signat un conveni de col·laboració per tal de fomentar l'accés de persones amb discapacitat al mercat laboral a les comarques de Tarragona. CaixaBank té un fort compromís social i és sensible a la integració laboral de les persones amb discapacitat. Per aquest motiu, a través de la seva obra social,  treballa per desenvolupar alternatives que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat i el seu accés al mercat laboral. Entre aquestes mesures alternatives figura la realització de donacions i accions de patrocini, de caràcter monetari, per al desenvolupament d'activitats d'inserció laboral i de creació de llocs de treball. Un camp que, des de la Xarxa Santa Tecla, es treballa àmpliament en el marc del Centre Especial de Treball (CET) Santa Tecla.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Octubre 2018 | L'Hospital de Santa Tecla, amb el Concurs de Castells des de 1996

Els professionals del centre tarragoní s'encarregaran una vegada més de l'assistència sanitària del certamen

Estem novament a les portes d'una edició del Concurs de Castells, la vint-i-setena, que enguany se celebra el 30 de setembre, a Torredembarra, i els dies 6 i 7 d'octubre a la multitudinària trobada de la Tarraco Arena Plaça (TAP) de Tarragona. Una vegada més, i ja en són 12 de consecutives, els professionals sanitaris de la Xarxa de Santa Tecla –en col·laboració amb la Creu Roja, el SEM i Protecció Civil–, seran els encarregats de garantir l'assistència a les colles castelleres i el públic que omplirà les graderies de la TAP durant els dos dies forts de concurs.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Setembre 2018 | Lliurats els I Premis Doctor Rafael Battestini a la innovació sanitària

Un total de set projectes impulsats per professionals de la demarcació de Tarragona optaven en aquesta primera edició dels premis convocats per l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Xarxa de Santa Tecla

La primera edició dels Premis Dr. Rafael Battestini a la innovació sanitària ja té guanyadors. El projecte d'unitat funcional de ginecologia oncològica desenvolupat entre els professionals del Joan XXIII i la Xarxa de Santa Tecla ha estat mereixedor del premi en la categoria d'atenció hospitalària, mentre que el premi en atenció primària ha anat a parar ex aequo a dos dels projectes finalistes: per un costat s'ha premiat a l'equip del CAP de Constantí pel seu model de tractament de la depressió i, per l'altre, a la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla per l'aplicació d'un projecte de desprescripció d'hipnòtics en el conjunt del seu servei d'atenció primària.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juliol 2018 | La Xarxa de Santa Tecla participa en el congrés d'Oncologia més important del món

El doctor Vicent Valentí, cap de la Unitat d'Oncologia de la Xarxa, coordina un estudi conjunt d'onze hospitals espanyols que s'ha presentat aquest estiu a Chicago

Una vegada més la Xarxa de Santa Tecla participa activament en el congrés oncològic més important del món que se celebra cada any a la ciutat de Chicago. Aquest 2018, a més a més, amb una presència destacada. En el 54è Congrés Anual de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO), celebrat durant la primera setmana del mes de juny, una representació d'oncòlegs de Catalunya i de l'estat espanyol van presentar com a comunicació oral els resultats d'un estudi que ha estat dissenyat pel Dr. Vicent Valentí, cap del Servei d'Oncologia de la Xarxa de Santa Tecla, qui ha estat també l'oncòleg responsable de les tasques de monitoratge i coordinació del desenvolupament d'aquest treball.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juny 2018 | L'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa de Santa Tecla instauren el Premi Battestini 2018

Es reconeixerà projectes de millora assistencia aplicats per professionals en els àmbits de l'atenció primària i l'atenció hospitalària

Neix un nou premi a la qualitat sanitària a les nostres comarques. Es tracta del Premi Battestini 2018, amb el qual l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT) i la Xarxa de Santa Tecla volen reconèixer aquells projectes aplicats al territori en els àmbits de l'atenció primària i la hospitalària que hagin significat un avenç i una millora en els serveis assistencials. La presentació dels treballs realitzats està oberta fins al 30 de juliol. Els dos projectes guanyadors s'esduran un premi econòmic de 3.000€ cadascun.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Juny 2018 | Estudiants d'Enginyeria Mecànica de la URV dissenyen aparells de rehabilitació per als pacients de la Xarxa

Es tracta d'uns pedalers de recuperació i d'una taula d'exercicis de mans (taula canadenca)

La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha incorporat aquesta setmana dos nous aparells de fisioteràpia al seu gimnàs de rehabilitació del Complex Sanitari de Llevant, a Tarragona. Es tracta d'uns pedalers de recuperació i d'una taula d'exercici de mans que han dissenyat els estudiants del grau en Enginyeria Mecànica i han fabricat alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca durant aquest curs 2017-18.

Llegiu més a la web URV @ctiva

 

Juny 2018 | Entrevista al dermatòleg Pedro Zaballos sobre la incidència del melanoma

Com cada estiu cal prendre precaucions amb l'exposició al sol.

El melanoma és el pitjor dels càncers cutanis i és la proliferació maligna dels melanòcits, la cèl·lula que produeix la melanina. La sobreexposició al sol durant l'estiu és un factor determinant. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Guia pràctica per millorar la qualitat de vida dels pacients colostomitzats

L'infermer José Antonio Garcia, expert en Estomateràpia de la Xarxa Santa Tecla, participa en l'elaboració del document.

Un grup de professionals de diferents àmbits de la infermeria i la pràctica clínica d'arreu de Catalunya –entre els quals ha tingut un paper destacat José Antonio Garcia, infermer responsable de la consultoria d'úlceres i ferides cròniques de la  Xarxa de Santa Tecla–, han elaborat una guia sobre la utilització de la tècnica de la irrigació en colostomies, un treball que ha merescut el reconeixement de la Sociedad Española de Enfermería Experta en Estomaterapia, màxim òrgan competent en aquest tipus d'intervencions. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Les ABS de Torredembarra i de l'Arboç celebren el 20è aniversari de servei a les famílies del territori

Els equips professionals d'ambdues Àrees Bàsiques de Salut cobreixen la demanda assitencial a les zones del Baix Gaià i el Baix Penedès Interior.

Els equips professionals de les Àrees Bàsiques de Salut gestionades per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla commemoren les dues dècades de servei d'atenció primària a la població resident en els àmbits del Baix Gaià i del Baix Penedès Interior. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Maig 2018 | Jornada tècnica sobre el joc com a eina educativa organitzada per la Casa Sant Josep per a la Infància

El dia 8 de juny al Seminari Tarraconense. Oberta a la comunitat educativa de les comarques tarragonines.

La Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, entitat adherida a la Xarxa de Santa Tecla i dedicada a la infància i l'adolescència en situació de risc o desprotecció, impulsarà a partir d'ara la celebració de jornades tècniques obertes a tots els professionals de la comunitat educativa del territori. La primera d'aquestes trobades s'ha programat per al 8 de juny al Centre Tarraconense El Seminari i, de la mà d'experts en la matèria, abordarà el paper formatiu i terapèutic que el joc pot desenvolupar en l'educació dels infants en edat escolar. 

Llegiu més a la web de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància

 

Abril 2018 | L'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla, premiada per la seva qualitat assistencial

La fundació Avedis Donabedian reconeix el servei desplegat per l'organització als municipis del Tarragonès i del Baix Penedèss

L'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla, organització que presta serveis sanitaris i socials a la població del Tarragonès i el Baix Penedès amb més d'una quarantena de centres desplegats arreu del territori, ha rebut recentment el Premi Sanofi atorgat per la Fundació Avedis Donabedian a la qualitat assistencial. Es tracta d'un reconeixement d'àmbit estatal que certifica els esforços realitzats per l'organització tarragonina durant els darrers anys en la millora dels serveis prestats a través de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades al nord de la demarcació. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Abril 2018 | El nou consultori mèdic de Segur de Calafell ja té un any

El centre va posar-se en marxa el març de 2017 i ha representant una millora per als professionals i els usuaris

Les famílies de Segur de Calafell (Baix Penedès) estan d'enhorabona perquè ara fa tot just un any que gaudeixen dels serveis del seu nou consultori mèdic. Inaugurat a mitjan mes de març de 2017, aquest centre construït i gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla va posar-se en marxa en uns terrenys municipals com a resposta al creixement demogràfic experimentat en aquesta gran urbanització de Calafell i també com a solució a l'antic consultori, que s'havia quedat petit i obsolet. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | Les residències de la Xarxa de Santa Tecla avancen cap a una atenció més personalitzada

Els centres de gent gran evolucionen en espais on l'usuari decideix a què vol dedicar el seu temps per gaudir al màxim d'aquesta etapa de la vida

Les residències de gent gran ja no són només un lloc on passar la darrera etapa de la vida amb dignitat. Els centres geriàtrics han evolucionat cap a un model en què tot funciona com una extensió de la pròpia llar, tot facilitant que els residents puguin decidir sobre el seu dia a dia, les seves activitats, el seu temps d'oci i la manera de relacionar-se amb la resta de residents i amb l'entorn familiar. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | Màxima acreditació per a la Unitat de Medicina de l'Esport (UME) de l'Hospital de Santa Tecla

El servei del centre tarragoní assoleix la certificació de nivell 3 o preferent atorgada pel departament de Salut

La Unitat de Medicina Esportiva (UME) de l'Hospital de Santa Tecla ha assolit recentment la certificació de nivell 3 (o preferent) atorgada per la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitàries del Departament de Salut. Amb aquesta acreditació, la unitat del centre tarragoní s'equipara a les més prestigioses del país. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Març 2018 | L'Hospital del Vendrell incorpora la cirurgia assistida per ordinador en pròtesi de genoll

El centre assistencial de la Xarxa de Santa Tecla fa un pas definitiu cap a l'excel·lència en aquesta tipologia d'operacions

L'Hospital del Vendrell, de la mà experta del cap del servei de Traumatologia, el doctor Carles Esteve, ha incorporat aquest 2018 la tècnica de la cirurgia assistida per ordinador en les intervencions de pròtesi de genoll. Es tracta d'un avenç que permet assolir una gran precisió en la correcta col·locació de l'implant i alhora disposar de dades a temps real que possibiliten dur a terme amb exactitud el pla preoperatori establert per l'equip de cirurgians. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2018 | L'Hospital del Vendrell estrena equips d'endoscòpia d'alta definició

L'eina serà molt útil a l'hora de realitzar les colonoscòpies derivades del programa de triatge de càncer de còlon que s'ha iniciat al Baix Penedès

Una important inversió posa l'Hospital del Vendrell a l'alçada dels hospitals de referència del territori pel que fa al diagnòstic i tractament de les patologies del sistema digestiu. Es tracta d'una màquina per fer endoscòpies i d'una altra per dur a terme tractaments d'argó plasma. Els equips s'han estrenat a principis d'any i arriben al centre aprofitant l'inici del programa de triatge de càncer de còlon que es du a terme a la comarca. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2018 | Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla, nous espais de donació de sang

L'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l'Hospital del Vendrell col·laboren amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

A partir d'aquest mes de febrer de 2018 els dos centres hospitalaris de la Xarxa de Santa Tecla es converteixen en punts regulars de donació de sang. L'Hospital de Santa Tecla rebrà donacions el primer dijous de cada mes (de 9 a 14h), mentre que el centre del Vendrell ho farà l'últim dilluns de cada mes (de 10 a 14h), tot començant el dia 26 de febrer. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Edgar Zaballos, nou coordinador mèdic de l'ABS de Calafell

Treballa a la Xarxa de Santa Tecla des de l'any 2002 i té una àmplia experiència com a metge de família a l'atenció primària

Des de la tardor passada l'Àrea Bàsica de Salut de Calafell, amb una població assignada de més de 25.000 habitants, té nou coordinador mèdic. Es tracta del doctor Edgar Zaballos, que assoleix aquesta responsabilitat després d'exercir durant bastants anys com a metge de família al CAP de Torredembarra. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Renovació tecnològica al servei de Diagnòstic per la Imatge de la mà de Siemens Healthineers

Aliança estratègica entre la Xarxa de Santa Tecla i Siemens per a l'excel·lència al servei

La Xarxa de Santa Tecla i la companyia Siemens Healthineers han signat una aliança que permetrà la renovació dels equipaments del servei de Diagnòstic per la Imatge de la institució sociosanitària en el període 2017-2020. El procés s'ha iniciat amb la instal·lació d'un equip de ressonància magnètica al complex Santa Tecla Llevant de Tarragona i amb la renovació dels TAC als hospitals de Tarragona i El Vendrell.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Novembre 2017 | El taller ocupacional de la Fundació Estela es llueix amb un 'lipdub'

Els joves del STOI i el SOI enregistren un vídeo musical amb motiu del primer aniversari de les noves instal·lacions

Tot l'equip del taller ocupacional de la Fundació Estela per la Discapacitat està de celebració. Ara fa tot just un any que van estrenar noves instal·lacions al polígon Riu Clar de Tarragona i ho han celebrat enregistrant un 'lipdub' en el qual es fa un recorregut molt divertit per tot el centre. Hi han participat més de 80 usuaris i usuàris amb discapacitat física i la vintena de professionals que treballen al centre.

Llegiu més a la web de la fundació Estela per la Discapacitat

 

Novembre 2017 | L'atenció primària de Calafell, pionera en la detecció de trastorns alimentaris en menors

L'Àrea Bàsica de Salut de la Xarxa de Santa Tecla crea un protocol per donar resposta a l'increment de casos en nens i nenes d'entre 7 i 14 anys

Ara fa 4 anys, des de l'equip d'infermeria pediàtrica de l'ABS de Calafell de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla es va notar un repunt preocupant dels trastorns alimentaris en nenes d'entre 7 i 14 anys. Amb aquesta inquietud compartida, van iniciar un treball conjunt per desenvolupar pautes que els permetessin donar resposta a aquests casos d'una manera consensuada i efectiva. Va anar prenent cos, així, un document que ha esdevingut el primer protocol de diagnòstic precoç i seguiment dels TCA dins l'àmbit de l'atenció primària de tot el país.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

1 - 2 - 3 - 4