NOVETATS

Febrer 2018 | L'Hospital del Vendrell estrena equips d'endoscòpia d'alta definició

L'eina serà molt útil a l'hora de realitzar les colonoscòpies derivades del programa de triatge de càncer de còlon que s'ha iniciat al Baix Penedès

Una important inversió posa l'Hospital del Vendrell a l'alçada dels hospitals de referència del territori pel que fa al diagnòstic i tractament de les patologies del sistema digestiu. Es tracta d'una màquina per fer endoscòpies i d'una altra per dur a terme tractaments d'argó plasma. Els equips s'han estrenat a principis d'any i arriben al centre aprofitant l'inici del programa de triatge de càncer de còlon que es du a terme a la comarca. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Febrer 2018 | Els hospitals de la Xarxa de Santa Tecla, nous espais de donació de sang

L'Hospital de Santa Tecla de Tarragona i l'Hospital del Vendrell col·laboren amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya

A partir d'aquest mes de febrer de 2018 els dos centres hospitalaris de la Xarxa de Santa Tecla es converteixen en punts regulars de donació de sang. L'Hospital de Santa Tecla rebrà donacions el primer dijous de cada mes (de 9 a 14h), mentre que el centre del Vendrell ho farà l'últim dilluns de cada mes (de 10 a 14h), tot començant el dia 26 de febrer. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Edgar Zaballos, nou coordinador mèdic de l'ABS de Calafell

Treballa a la Xarxa de Santa Tecla des de l'any 2002 i té una àmplia experiència com a metge de família a l'atenció primària

Des de la tardor passada l'Àrea Bàsica de Salut de Calafell, amb una població assignada de més de 25.000 habitants, té nou coordinador mèdic. Es tracta del doctor Edgar Zaballos, que assoleix aquesta responsabilitat després d'exercir durant bastants anys com a metge de família al CAP de Torredembarra. 

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Gener 2018 | Renovació tecnològica al servei de Diagnòstic per la Imatge de la mà de Siemens Healthineers

Aliança estratègica entre la Xarxa de Santa Tecla i Siemens per a l'excel·lència al servei

La Xarxa de Santa Tecla i la companyia Siemens Healthineers han signat una aliança que permetrà la renovació dels equipaments del servei de Diagnòstic per la Imatge de la institució sociosanitària en el període 2017-2020. El procés s'ha iniciat amb la instal·lació d'un equip de ressonància magnètica al complex Santa Tecla Llevant de Tarragona i amb la renovació dels TAC als hospitals de Tarragona i El Vendrell.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

Novembre 2017 | El taller ocupacional de la Fundació Estela es llueix amb un 'lipdub'

Els joves del STOI i el SOI enregistren un vídeo musical amb motiu del primer aniversari de les noves instal·lacions

Tot l'equip del taller ocupacional de la Fundació Estela per la Discapacitat està de celebració. Ara fa tot just un any que van estrenar noves instal·lacions al polígon Riu Clar de Tarragona i ho han celebrat enregistrant un 'lipdub' en el qual es fa un recorregut molt divertit per tot el centre. Hi han participat més de 80 usuaris i usuàris amb discapacitat física i la vintena de professionals que treballen al centre.

Llegiu més a la web de la fundació Estela per la Discapacitat

 

Novembre 2017 | L'atenció primària de Calafell, pionera en la detecció de trastorns alimentaris en menors

L'Àrea Bàsica de Salut de la Xarxa de Santa Tecla crea un protocol per donar resposta a l'increment de casos en nens i nenes d'entre 7 i 14 anys

Ara fa 4 anys, des de l'equip d'infermeria pediàtrica de l'ABS de Calafell de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla es va notar un repunt preocupant dels trastorns alimentaris en nenes d'entre 7 i 14 anys. Amb aquesta inquietud compartida, van iniciar un treball conjunt per desenvolupar pautes que els permetessin donar resposta a aquests casos d'una manera consensuada i efectiva. Va anar prenent cos, així, un document que ha esdevingut el primer protocol de diagnòstic precoç i seguiment dels TCA dins l'àmbit de l'atenció primària de tot el país.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

octubre 2017 | La Xarxa de Santa Tecla enceta la campanya de vacunació contra la grip estacional

Aquest any es farà una incidència especial entre les dones embarassades, un col·lectiu de risc molt important

El passat dilluns 23 d'octubre va començar la campanya de vacunació contra la grip a Catalunya, amb l'objectiu fonamental d'evitar les complicacions d'aquesta malaltia en les persones amb problemes de salut crònics, d'edat avançada o altres condicions que les fan especialment susceptibles. La Xarxa de Santa Tecla distribueix 30.000 vacunes al Tarragonès i al Baix Penedès.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

octubre 2017 | Declaració Institucional de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla

El Consell Rector de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, reunit el dilluns, 23 d'octubre de 2017, en sessió ordinària celebrada al Seminari Pontifici de Tarragona, en aquests moments transcendentals per a Catalunya, manifesta. 

Primer - La defensa del dret democràtic a l'autogovern del poble de Catalunya.

Segon - El suport al MH president de la Generalitat de Catalunya, al Parlament, al Govern i a les institucions polítiques i administratives que representen.

Tercer - L'exigència que es mantingui la convivència cívica i pacífica en el marc de la societat plural de Catalunya.

Quart - El rebuig a qualsevol actuació contra la llibertat d'expressió i els drets fonamentals dels ciutadans.

 

 

octubre 2017 | La Xarxa de Santa Tecla, present al congrés d'oncologia més important del món

El doctor Valentí, cap d'oncologia de la Xarxa de Santa Tecla, assisteix a la trobada de l'Associació Americana d'Oncologia Clínica a Chicago

El Congrés ASCO és la cita més important de l'any per als oncòlegs de tot el món i l'organització sempre procura que algun membre de la unitat d'Oncologia hi sigui present. L'objectiu és portar la informació de les novetats en primera persona, el més aviat possible a l'Hospital de Santa Tecla i a l'Hospital del Vendrell.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

setembre 2017 | «El primer actiu de la Casa Sant Josep són els seus treballadors»

Entrevista a Jaume Recasens, president de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància

A La Fundació Casa Sant Josep per a la infància, entitat de la Xarxa de Santa Tecla dedicada a l'atenció als menors en risc d'exclusió social, acaba de posar en marxa el seu nou Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE), un dels més funcionals de tot Catalunya. Ho comentem amb el president de l'entitat, en Jaume Recases.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

setembre 2017 | L'ABS de Torredembarra promou l'activitat física entre professionals sanitaris i població

Jornada sobre la importància de prescriure activitat física com a via per millorar la salut de les persones.

Els professionals de l'Àrea Bàsica de Salut de Torredembarra organitzen aquest 30 de setembre una trobada per tal de conscienciar-se sobre els beneficis que l'activitat física comporta per a la salut i tenir totes les eines per presciure-la entre la població del Tarragonès.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

setembre 2017 | L'Hospital de Santa Tecla i l'Hospital del Vendrell atenen 30.000 urgències a l'estiu

La demanda assistencial al juliol i a l'agost no ha estat tan alta com es preveia, però ha estat superior a la de 2016

A l'Hospital de Vendrell aquest estiu s'han atès un total de 17.619 urgències, un 2,8% més que l'estiu anterior, mentre que a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona el nombre d'urgències ha estat de 12.324, un 3,8% més en relació al mateix període de 2016. En total, doncs, 29.943 urgències ateses entre els dos centres hospitalaris.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

setembre 2017 | El cap d'Urologia de la Xarxa de Santa Tecla és el nou president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques

El doctor Jaume Benages ocupa el càrrec des d'aquest estiu de 2017

El doctor Jaume Benages i Pàmies, cap del servei d'Urologia de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, és des d'aquest estiu el nou president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona (ACMT), entitat professional privada dedicada a la promoció d'activitats científiques i formatives entre els facultatius del territori de totes les especialitats mèdiques.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

agost 2017 | Els usuaris de la Casa Sant Josep ja viuen al nou Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE)

El nou equipament fet per la Xarxa de Santa Tecla ha requerit una inversió de 5 milions d'euros

Setmana de nervis continguts i il·lusió entre els nens i nenes de la històrica Casa Sant Josep, que el 22 d'agost van passar la seva primera nit al nou centre residencial construït per la Xarxa de Santa Tecla a l'avinguda Estanislau Figueras de Tarragona. Les obres del nou Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) han comportat una inversió de 5 milions d'euros (1,5 dels quals aportats per l'Obra Social de la Caixa).

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

juliol 2017 | La nova Casa Sant Josep per a la Infància ubicada al centre de Tarragona ja és a punt

Responsables de l'Obra Social 'La Caixa', l'Arquebisbat i el patronat de la Casa Sant Josep ja coneixen les noves instal·lacions

La Xarxa de Santa Tecla ja ha finalitzat les obres de la nova seu de la Fundació Casa Sant Josep per a la Infància, que a finals d'agost estarà plenament operativa amb els serveis residencials i d'acolliments familiars per a infants i adolescents en risc d'exclusió social. L'obra ha requerit una inversió de 5 MEUR, dels quals 1,5 MEUR han estat aportats per l'Obra Social de 'La Caixa'.

Llegiu més a la web de notíciestgn

 

 

juliol 2017 | URV i Xarxa de Santa Tecla s'uneixen en la lluita contra l'exclusió social

La Fundació Hospital de Santa Tecla és nova entitat col·laboradora de la Càtedra d'Inclusió Social de la universitat tarragonina

La Xarxa de Santa Tecla i la URV, a través de la seva Càtedra d'Inclusió Social, treballaren plegades per tal d'estudiar les necessitats de serveis territorials adreçats als col·lectius poblacionals més vulnerables, com ara la gent gran amb dependència, la infància en risc i la gent amb discapacitats. 

Llegiu més a la web de la URV

 

 

juliol 2017 | La Xarxa de Santa Tecla edita una videoguia amb exercicis i consells per als pacients operats de pròtesi de genoll

És una eina que permet la recuperació a casa d'una manera entenedora i amena

La Xarxa de Santa Tecla, a través del seu servei de rehabilitació, aposta per les noves tecnologies per acompanyar el pacient als seus domicilis en el procés de recuperació d'una intervenció quirúrgica. En aquesta cas la institució ha elaborat una videoguia que es pot consultar des d'Internet amb consells pràctics i exercicis per al procés postoperatori d'una pròtesi de genoll, una de les intervencions més realitzades al llarg de l'any. 

Veure el vídeo

 

 

juny 2017 | Vila-seca s'implica en la Setmana de la Salut

El municipi celebra actes ininterromputs per promoure els bon hàbits entre la ciutadania amb la col·laboració de la Xarxa de Santa Tecla

Fa més de vint anys que Vila-seca celebra la Setmana de la Salut, un esdeveniment que implica de manera transversal l'administració, la ciutadania, el teixit associatiu i els serveis sanitaris amb l'objectiu de fer pedagogia i dinamitzar totes aquelles conductes que afavoreixen la salut de les persones, independentment de la seva edat. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

La prevenció i el control són molt importants a l'hora d'evitar malaties relacionades amb la pell, com el melanoma, per això és recomanable acudir a l'especialista davant de l'aparició de taques o variacions en el seu aspecte. A la imatge, la dermatòloga Rosa M. Guinovart, del Servei de Dermatologia de la Xarxa de Santa Tecla, passant la consulta a CAR de Vila-seca./Daniel Picó.

 

maig 2017 | Vigilem amb el sol!

L'arribada del bon temps és sinònim de prendre el sol, d'activitats a l'aire lliure… però també de problemes relacionats amb la pell

Quan arriva l'estiu augmenta l'exposició de la pell al sol i a l'aire lliure, una pràctica que, si no es fa amb mesura, pot comportar conseqüències negatives per a la pell. Des d'irritacions i cremades a l'aparició del temut melanoma. Aquí hi ha algunes recomanacions del servei de dermatologia de la Xarxa de Santa Tecla. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

El nou consultori de Segur aporta les instal·lacions adients per a la consolidació d'una atenció primària i comunitària de qualitat per a les famílies de la zona./Tomàs Varga

març 2017 | Nou equipament sanitari per a la ciutadania de Segur de Calafell (Baix Penedès)

El nou consultori de Segur de Calafell es posa en funcionament el dia 20 de març

La Xarxa de Santa Tecla posa en marxa el nou consultori de Segur de Calafell, una zona que ha experimentat un important creixement demogràfic en els darrers temps. En el nou equipament millora l'anterior en espai, lluminositat, funcionalitat i serveis per a usuaris i professionals.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

ginecòlegs

març 2017 | Més de 300 professionals assistiran a la trobada catalana d'obstetrícia i ginecologia

Organitzada conjuntament per l'Hospital Joan XXIII i l'Hospital de Santa Tecla

Tarragona es convertirà el pròxim divendres 3 de març en el punt de trobada de bona part dels professionals d'obstetrícia i ginecologia del país gràcies a la jornada anual que reuneix ginecòlegs, llevadores i infermeres d'hospitals comarcals d'arreu del territori per intercanviar coneixements i experiències professionals.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

laser-urologic

març 2017 | Nou làser holmium al Servei d'Urologia de l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona

Aquesta tecnologia millora el tractament a pacients amb litiasis a les vies urinàries

El Servei d'Urologia de l'Hospital de Santa Tecla disposa des de fa setmanes d'un nou equipament, un làser holmium, que permet avançar en la millora del tractament a pacients que presenten càlculs a les vies urinàries (bufeta urinària, urèter o ronyó). Aquesta tecnologia redueix el temps quirúgic i el temps de recuperació del pacient.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

La doctora Olga Araújo, responsable de la Unitat de Malalties Autoimmunes de l'Hospital de Santa Tecla/Foto: Tomàs Varga.

març 2017 | L'Hospital de Santa Tecla acull la Reunió de l'Associació Catalana de Lupus (18 de març)

Jornada oberta a tothom que vulgui informar-se sobre aquesta malaltia autoimmune que a Tarragona afecta més de 120 persones

L'Hospital de Santa Tecla acollirà el pròxim dissabte 18 de març la segona Reunió Anual de l'Associació Catalana de Lupus en la qual, de la mà d'experts d'arreu del país, es donaran a conèixer els avenços assolits en el diagnòstic i el tractament d'aquesta rara malaltia. A la fotografia, la Dra. Araújo, del Servei de Medicina Interna de l'hospital tarragoní.

Accedeix al programa en PDF

 

bugaderia

febrer 2017 | El CET Santa Tecla Llevant assoleix l'acreditació ISO 9001

La bugaderia de la Xarxa de Santa Tecla dóna feina a 40 persones amb discapacitat des de l'any 2004

La bugaderia industrial de la Xarxa de Santa Tecla, centre especial de treball situat als Pallaresos que té per objecte la inserció i el desenvolupament sociolaboral de persones amb diferents tipologies de discapacitat, ha aconseguit recentment la certificació 9001/2015 en els seus processos de producció.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

cma

febrer 2017 | 10 anys de Cirurgia Major Ambulatòria i Hospital de Dia d'Oncologia al Complex Santa Tecla Llevant

46.500 operacions sense ingrés realitzades entre 2007 i 2017

El 10 de febrer tot just fa una dècada que es va posar en marxa la unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA) i Hospital de Dia d'Oncologia al complex sanitari de Santa Tecla Llevant. Fins a la data s'han fet més de 46.500 intervencions sense ingrés al centre de la Vall de l'Arrabassada.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

infermera

febrer 2017 | La Xarxa de Santa Tecla crea la figura de la Infermera Consultora Experta (ICE) en Diabetis

Aquesta experiència pionera situa el pacient al centre del sistema

En els darrers anys la diabetis s'ha convertit en un dels principals problemes de salut en la societat en què vivim. Per tal d'afrontar aquesta malaltia amb el màxim de garanties, la Xarxa de Santa Tecla ha creat la figura de la Infermera Consultora Experta en Diabetis, una experiència pionera dins del sistema sanitari català.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

La Kira, a les poques hores de néixer, als braços de la seva mare.

gener 2017 | El primer nadó tarragoní de 2017 neix a l'Hospital del Vendrell

Es diu Kira i és una bonica nena. Va néixer a les 02.16h amb un pes de 3,7 Kg

L'hospital del Vendrell ha acollit el primer naixement de l'any a la demarcació de Tarragona. Es tracta de la Kira, una bonica nena que va néixer quan ja havien passat més de dues hores de la mitjanit. El nadó està perfectament amb els seus pares. Felicitats.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

estela

desembre 2016 | L'Obra Social "La Caixa" col·labora amb les activitats de Nadal a la Fundació Estela

Aporta 15.000 euros per a la realització de tallers al centre de suport a persones amb discapacitat psíquica durant les vacances nadalenques

L'Obra Social "La Caixa" col·labora amb la Fundació Estela de la Xarxa de Santa Tecla amb una donació de 15.000€ que es destinarà íntegrament a la realització d'activitats complementàries i tallers per als usuaris i usuàries de la institució durant l'època de les vacances nadalenques. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Alumnes de l'Escola Estela a les instal·lacions de Decathlon a les Gavarres. T.V

desembre 2016 | Decathlon organitza un circuit per als nens de la Fundació Estela

La botiga d'esports enceta una col·laboració amb l'escola que s'allargarà durant el 2017

Els nens i nenes de la Fundació Estela han gaudit d'activitats físiques diverses gràcies a una nova col·laboració que el centre ha encetat amb Decathlon. Un castell inflable, porteries de futbol, cistelles de bàsquet, un llit elàstic, dianes i molts exercicis més han format part del circuit de psicomotricitat que el personal de Decathlon ha preparat per a l'ocasió.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Maqueta del nou centre sanitari que donarà servei a la zona del Botafoc del Vendrell a partir de l'estiu de 2018

desembre 2016 | Nou CAP i Centre d'Hemodiàlisi a la zona del Botafoc del Vendrell

El nou equipament, dissenyat i gestionat per la Xarxa de Santa Tecla, estarà operatiu l'estiu de 2018

El passat dimecres a la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc la presentació del projecte de construcció del CAP del Botafoc, que va anar a càrrec del gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Joan Maria Adserà; el regidor de Salut, Ferran Trillas, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

premi

novembre 2016 | Acreditació amb excel·lència per a l'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla

Les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la institució al Tarragonès i el Baix Penedès recullen l'acreditació

Una nodrida representació de l'equip d'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla va recollir la setmana passada, de mans del conseller de Salut, els certificats de la Generalitat que acrediten l'excel·lència de les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la institució a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

estela

novembre 2016 | La Xarxa de Santa Tecla, amb el món de la discapacitat

A través de la Fundació Estela i del Centre Especial de Treball Santa Tecla, la institució presta serveis educatius, de teràpia ocupacional, d'acolliment i d'inserció laboral

La Xarxa de Santa Tecla és una institució coneguda per la seva activitat sanitària a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès, però des de fa més d'una dècada també desenvolupa una important acció dins de l'àmbit de l'atenció social, especialment entre els col·lectius més desprotegits: infància, gent gran i persones amb discapacitat... 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

sala_sensorial

novembre 2016 | Un nou espai modern i funcional per al taller ocupacional de la Fundació Estela

L'entitat millora el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei Ocupacional d'Integració (SOI) amb una nova seu al polígon de Riuclar

Tres anys després de la seva incorporació a l'àrea social de la Xarxa de Santa Tecla, la Fundació Estela estrena noves instal·lacions per als seus serveis de taller ocupacional. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

obesitat

novembre 2016 | Malalties cardiovasculars i càncer, alguns dels riscos de l'obesitat infantil

Més d'un 40% dels nens catalans pateix sobrepès a causa de la mala alimentació i el sedentarisme

Més del 40% dels infants del país pateixen problemes de sobrepès. Un problema que té efectes negatius a curt i a llarg termini. Els més greus els desenvoluparan a l'edat adulta i van des de la hipertensió fins al càncer. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

novembre 2016 | Un nou espai per la Fundació Estela

L'entitat dedicada a la discapacitat psíquica millora el Servei de Teràpia Ocupacional (STO) i el Servei Ocupacional d'Inserció (SOI) amb una nova seu al polígon de Riu Clar

Al polígon de Riu Clar els usuaris i usuàries d'Estela es mouen en un espai sense barreres arquitectòniques, totalment funcional, ple de llum natural i perfectament adaptat a les seves necessitats.

Llegiu més a la web del Diari de Tarragona

 

Les jornades tindran lloc a l'hospital de Santa Tecla de Tarragona.

novembre 2016 | Jornades sobre hepatitis C a l'hospital de Santa Tecla

Professionals de diferents especialitats de la demarcació es formaran sobre l'ús de nous fàrmacs per tractar aquesta malaltia

Els pròxims dies 15 i 16 de novembre tindran lloc les jornades comarcals en formació sobre hepatitis C a l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, que reunirà professionals de diferents especialitats de diversos centres hospitalaris de les comarques tarragonines.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Les infermeres Núria Rofes i Carme Fontgivell són els referents en diabetis al CAP de Vila-seca./Cedida

 

novembre 2016 | III Setmana de la Diabetis al CAP de Vila-seca

Sota el lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà», el dia 14 de novembre es faran diferents activitats al centre sanitari

El 14 de novembre és el Dia Mundial de la Diabetis, que aquest any té com a lema «Ull amb la diabetis. Actua avui per canviar el demà». El CAP de Vila-seca s'adhereix a la campanya celebrant la 3a Setmana de la Diabetis amb el suport de l'Ajuntament de Vila-seca.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Els dos centres tarragonins que assoleixen una millor valoració global són el Sant Joan de Reus (8,45 punts) i l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona (8,32)./C.L.

 

novembre 2016 | Bona nota per a les maternitats dels hospitals de les comarques tarragonines

Les usuàries tarragonines puntuen amb 8,3 punts sobre 10 els serveis d'embaràs, part i puerperi dels centres de la Regió Sanitària de Tarragona

L'Estudi de Satisfacció Embaràs Part Puerperi 2016 elaborat pel CatSalut conclou que els cinc hospitals de la xarxa pública a les comarques de Tarragona (Joan XXIII i Santa Tecla de Tarragona, Pius de Valls, Hospital del Vendrell i Sant Joan de Reus) disposen d'unes bones unitats de maternitat.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Nadó nascut a l'Hospital de Santa Tecla / Foto: Tomàs Varga

 

novembre 2016 | Lactància materna: clau per al desenvolupament sostenible

Els centres de la Xarxa Santa Tecla celebren la setmana de la lactància materna del 7 al 10 de novembre.

Els hospitals de Santa Tecla i del Vendrell així com les àrees bàsiques de salut de la Xarxa celebren la setmana de la lactància del 7 al 10 de novembre. Xerrades i tallers conformen un programa d'actes encaminats a donar a conèixer els beneficis de l'alletament matern a tots els públics.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

ecocardiograf2

 

octubre 2016 | L'Hospital de Santa Tecla incorpora un ecocardiògraf d'última generació

És un aparell de referència que evitarà derivacions de pacients a Barcelona.

L'equipament suposa un salt qualitatiu per l'àrea de Cardiologia del centre, ja que aquest millora les prestacions que oferia l'anterior. «Hem fet un salt que s'adapta a la creixent demanda assistencial de l'hospital», admet el cardiòleg Lluís Olivan «ja que, per tal decidir si cal enviar un pacient a cirurgia cardíaca per reparar vàlvules, cada vegada és més necessari disposar d'imatges amb una alta qualitat i concreció».

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

ponent

octubre 2016 | Bona nota per als sociosanitaris Santa Tecla Llevant i Ponent

Els centres assoleixen una puntuació mitjana de més de 8,86 punts sobre 10.

Els dos centres sociosanitaris de la Xarxa de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona, Santa Tecla Llevant i Santa Tecla Ponent, assoleixen una puntuació mitjana de més de 8,86 punts sobre 10 en la darrera enquesta de satisfacció realitzada pel Servei Català de la Salut. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

operacio

octubre 2016 | CMA, la cirurgia eficient

La cirurgia major ambulatòria té un cost entre un 25% i un 68% menor que la cirurgia amb ingrés.

L'any 1990 l'hospital de Santa Tecla incorporava, de la mà del doctor Francesc Marsal i el seu equip,  un procediment quirúrgic que permetia intervenir sense necessitat d'ingrés hospitalari. Des d'aleshores, la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), que és com es coneix aquest sistema, s'ha anat implantant-se i creixent a tota la Xarxa de Santa Tecla. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

lapineda

octubre 2016 | Atenció primària, un servei cabdal durant els mesos d'estiu

Els CAP i consultoris mèdics de la Xarxa de Santa Tecla al Tarragonès i al Baix Penedès realitzen més de 440.000 assistències entre juny i setembre.

Aquest estiu, els CAP i ambulatoris de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han realitzat un total de 442.765 assistències entre la població del Tarragonès i el Baix Penedès, tant l'autòctona com la flotant derivada de l'activitat turística. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

bdnf-depresion

octubre 2016 | Els CAP del Vendrell i Vila-seca, pioners en psicoeducació grupal

L'activitat dóna eines als pacients perquè superin aquests estats lleus o moderats de depressió i angoixa.

La psicoeducació grupal està inclosa dins de la Ruta Assistencial de la Depressió com una eina de tractament de les depressions lleus i moderades i de les angoixes. És un tractament en grup que duen a terme alhora una infermera i una psicòloga i que està obtenint bons resultats entre pacients que pateixen patologies mentals lleus o moderades. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

depre

octubre 2016 | El metge de família, fonamental per a la detecció precoç de la depressió

La Ruta Assistencial de la Depressió fixa el ‘modus operandi' dels professionals mèdics del territori davant possibles malalts.

El Dia Europeu de la Depressió se celebra aquest dijous 6 d'octubre amb un objectiu clar: recordar a la ciutadania la importància del diagnòstic precoç també en aquest camp. «Quan els símptomes estan molt agreujats o hi ha molt malestar general, la gent tendeix a inhibir-se, a aïllar-se… i, moltes vegades perdem la possibilitat d'intervenir». 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

setembre 2016 | El Hospital de Santa Tecla, 20 años con el Concurs de Castells

El centro asistencial de la Rambla Vella se encarga del dispositivo sanitario del evento desde 1996.

El Hospital de Santa Tecla, a través de su Unidad de Medicina Deportiva y en colaboración con Protección Civil y la Cruz Roja, tiene ya todo preparado para el multitudinario encuentro casteller de estos 1 y 2 de octubre en la Tarraco Arena Plaça (TAP). Una vez más el centro sanitario de la Xarxa de Santa Tecla, encargado del dispositivo asistencial del Concurs desde hace veinte años, establecerá un hospital de campaña a pie de plaza y a su vez un refuerzo específico en el servicio de urgencias del Hospital de Santa Tecla, en la Rambla Vella. 

Llegiu més a la web del Diari de Tarragona

 

medicina-frontal-ume

setembre 2016 | «L'exercici físic és també medicina»

L'activitat física, un «fàrmac» que aviat serà el més receptat pels metges del sistema sanitari públic.

Fer activitat física amb regularitat i seguir uns bons hàbits alimentaris són dues màximes reconegudes per tothom que vol gaudir d'una bona salut al llarg de tota la vida. Des de fa uns anys el sistema sanitari públic ha incorporat el concepte de l'exercici físic com a teràpia per millorar els problemes generals de salut de la població i, sobretot, com a acció preventiva per reduir el risc de contraure malalties cròniques com ara problemes cardiovasculars, la hipertensió o l'obesitat. 

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 


Mostrando IMG-20160809-WA0002.jpg

setembre 2016 | Un estiu ple d'activitat a la Fundació Estela

Uns quaranta usuaris amb diversitat funcional de totes les edats han gaudit un any més del casal d'estiu.

L'estiu és període vacacional i de canvi de rutina per a milers de persones d'arreu del país. La direcció de la Fundació Estela és conscient de la modificació d'hàbits familiars que comporta la finalització del curs escolar i, per aquest motiu, des de fa quatre anys organitza un casal d'estiu ple d'activitats lúdiques i d'oci pensades per ajudar usuaris i el seu entorn a gaudir al màxim de l'època més calorosa de l'any.  

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

DRA-ARAUJO

setembre 2016 | Tot allò que cal saber del lupus

La malaltia s'ha popularitzat després de l'anunci de la cantant Selena Gómez.

Ara fa uns dies la jove cantant i actriu nord-americana Selena Gómez anunciava que abandona la seva carrera als escenaris a conseqüència del lupus, una malaltia autoimmune que li va ser diagnosticada fa poc més d'un any. El lupus, tot i que és una malaltia amb poca prevalença entre la població (a Tarragona ciutat hi ha diagnosticats uns 150 casos, sobretot dones entre 20 i 40 anys), és la més freqüent dintre de la branca de les malalties denominades autoimmunes.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

hospital-vendrell

agost 2016 | Santa Tecla i el Vendrell, hospitals que parlen idiomes

Els dos centres de la Xarxa de Santa Tecla disposen d'un servei especialitzat en l'atenció als pacients de nacionalitat estrangera.

Facilitar l'atenció a aquest tipus de pacients i permetre que la seva estada al centre hospitalari sigui al més fàcil i eficient possible és una de les tasques principals del departament de gestió i tramitació de càrrecs, un departament creat dins de l'organigrama de la Xarxa de Santa Tecla l'any 2013.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

Cap-LLevant

juliol 2016 | L'atenció primària de Santa Tecla obté la màxima acreditació del Departament de Salut

Les sis Àrees Bàsiques de Salut (ABS) gestionades per la Xarxa de Santa Tecla assoleixen una qualificació global del 98,3%, la més alta de Catalunya.

Els equips d'atenció primària de la Xarxa de Santa Tecla al Tarragonès i el Baix Penedès han passat amb nota el procés d'acreditació de la Generalitat. Han obtingut el resultat més alt de tots els serveis de primària auditats pel Departament de Salut.

Llegiu més a la web del Notícies Tgn

 

juliol 2016 | 25 años de atención sanitaria para el turismo en la Costa Daurada

En julio de 1991, ICS y Santa Tecla impulsaron el primer refuerzo de verano en municipios turísticos de Baix Penedès y Tarragonès.

Hasta 1991, los principales municipios turísticos de la Costa Daurada como Torredembarra, Altafulla, Roda de Berà, el Vendrell o Calafell disponían tan solo de pequeños dispensarios médicos, insuficientes para cubrir las necesidades de una población que durante los meses de verano podía incrementarse hasta un 300%.

Llegiu més a la web del Diari de Tarragona

 

1 - 2 - 3 - 4